Forum avocaţi > Civil

Succesiune lamurire!

05-03-2022
Vizitator
Buna ziua! Am o mare rugaminte sa-mi spuneti : in curand trebuie sa se faca succesiunea tatalui! Eu mai am o sora si mama mea! Am 2 INTREBARI:
1) Eu am o problema de sanatate, anxietate generalizata, panica, agorafobie, stari emotionale ce-mi provoaca toate acestea in urma unei traume care m-a marcat f mult si din cauza starilor mele, nu am mai putut sa ies din casa de mult timp! Eu locuiesc singura!
Problema este ca numai am certificatul de nastere in original si nu am cum sa ajung sa-mi fac un duplicat! Mama mea mi-a spus ca daca nu pot sa merg sa-mi fac duplicat al certificatului de nastere, pot sa renunt la partea mea ca sa le revina lor, mama si sora mea!Va dati seama ca eu nu doresc sa fiu asa usor exclusa din aceste drepturi,doar, pt ca nu pot sa merg sa-mi fac duplicatul certificatului pt ca dupa ce ca sufar enorm din cauza starilor si faptul ca nu pot sa ies afara, durerea mai vine si din partea familiei mele pt ca le este f usor sa ma dea la o parte in loc sa ma ajute!
INTREBARE: de unde se poate scoate un duplicat al certificatului de nastere pt ca pe vremea aceea erau raioane cum ar fi Raionul Nicolae Balcescu si nu sectoare ca acum! DACA pot sa-i dau sora.mii o procura sa-mi scoata ea duplicatul certificatului de nastere al meu? Mentionez ca am o copie a certificatului de nastere dupa acel original care a fost!
2) Daca se rezolva si primesc duplicatul certificatului de nastere al meu, prin al lua sora mea, SE POATE ca atunci cand va avea loc succesiunea pt ca iar nu as avea cum sa merg acolo tinand cont de starea mea, DACA POT sa-i dau sorei mele procura ca sa ma reprezinte si pe mine si sa semneze in locul meu?
E f dureros ca se profita dupa urma unei situatii de sanatate ale mele si nu cred ca e normal

Mii de multumiri si astept raspuns!
Răspunde
 06-03-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Puteti incheia o procura notariala pentru ca sora dvs sa va reprezinte atat la Serviciul starii civile al Primariei care a emis certificatul de nastere, pentru obtinerea duplicatului, cat si pentru a va reprezenta in fata notarului, pentru dezbaterea succesiunii.

Puteti solicita serviciile unui notar la domiciliu pentru incheierea procurii, daca nu va puteti deplasa.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-03-2022
Vizitator
Multumesc f mult pt raspunsul prompt si favorabil! O sa tin cont de sfatul Dvs si trebuie sa o contactez pe sora.mea sa vad, daca si accepta sa ma reprezinte si pt obtinerea cf de nastere duplicat si la succesiune si daca accepta si aducerea unui notar la domiciliu!
Răspunde
 06-03-2022
Vizitator
Av. Bratulescu Adela, am uitat sa va intreb! Referitor la ceea ce mi-ati spus ca sora poate sa.mi ridice prin procura duplicatul certificatului de nastere si poate sa ma reprezinte la succesiune! Intrebarea mea este : sora mea, avand un f mare interes sa nu pot sa imi obtin partea, poate sa se foloseasca de originalul cf de nastere al meu din momentul obtinerii lui,avandul in mana si nefiind eu prezenta sa se foloseasca in defavoarea mea? Asta in cazul cand nu ar fi de acord sa chemam un notar la domiciliul meu!
Si a 2a intrebare-rugaminte : Chiar trebuie sa se faca neaparat succesiunea tatalui cand inca mama mea este inca in viata,chiar daca are 91 ani?Ma gandesc ca poatesa o pacaleasca sora-mea pe maica-mea spunandu-i ca trebuie neaparat facuta succesiunea dinspre tata decedat? Nu se poate astepta si dupa ce mama o sa paraseasca viata? Sau exista acelasi interes al sora-mii de a pune mana pe partea respectiva a succesiunii?
Mii de multumiri!
Răspunde
 06-03-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca nu aveti incredere in sora dvs, puteti mandata o alta persoana sa va reprezinte.

Va trebui sa dati o declaratie de acceptare a mostenirii in termenul legal de un an si ulterior puteti efectua partajul succesoral.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-03-2022
Vizitator
Multumesc din suflet pt raspunsurile utile! Nu am pe nimeni, pe cine sa trimit, in afara de sora-mea!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.