Forum avocaţi > Civil

Starea de criză

09-03-2022
+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-

Buna ziua!
Daca Romania intra in starea de criza, aceasta se refera la cei care pot fi mobilizați, în anumite condiții, în caz de război.
Daca fiul meu se încadrează ca vârsta (18 și 60 de ani), dar nu se afla in tara in acele momente, ce se întâmplă dacă nu poate sa vina, și chiar nu vine in țară?
Mulțumesc anticipat!

Dimi
Răspunde
 09-03-2022

Dar în cazul soțului meu care se afla în voiaj, in baza unui contract, el ce face in cazul acesta, este obligat sa vina, tot așa?
Și cumnatul meu este angajat pe un santier in Scotia, și el ar trebui sa vina in tara?

Dimi
Răspunde
 09-03-2022

Dar în cazul soțului meu care se afla în voiaj, in baza unui contract, el ce face in cazul acesta, este obligat sa vina, tot așa?
Și cumnatul meu este angajat pe un santier in Scotia, și el ar trebui sa vina in tara?

Dimi
Răspunde
 09-03-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Da, in termen de 15 zile de la chemare cei plecati din tara trebuie sa se intoarca si sa se prezinte la centrul militar.
Chemarea poate fi factua nominal.
Daca nu e nominala, atunci in 15 zile de la publicarea in Monitorul Oficial.

Art. 435 - Neprezentarea la încorporare sau concentrare⇓

(1) Neprezentarea la încorporare, concentrare sau mobilizare în timp de război sau pe durata stării de asediu, în termenul prevăzut în ordinul de chemare, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi neprezentarea celui încorporat sau concentrat la unitatea la care a fost repartizat, precum şi a celui care, executând potrivit legii serviciul alternativ, nu se prezintă în termen la angajator.

(3) Termenele de prezentare prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se prelungesc cu 10 zile, în cazul în care cel chemat se află în străinătate.

Art. 434 - Sustragerea de la luarea în evidenţa militară⇓

(1) Sustragerea de la luarea în evidenţa militară, selecţia, stabilirea aptitudinilor şi a opţiunilor privind modul de îndeplinire a îndatoririlor militare, în timp de pace, se pedepseşte cu amendă.

(2) Dacă fapta este săvârşită în timp de război sau pe durata stării de asediu, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.