Forum avocaţi > Civil

Acțiune in constatre

29-03-2022
Vizitator
Buna seara!
Am avut un card de credit acum 5 ani , pe care stiu ca l-am platitintr-un an, acum am primit o notificare ca sunt restant si daca nu plătesc ma executa silit. Având in vedere ca au trecut aprobare 4 ani de la ultima plata as dori sa stiu daca pot introduce acțiune in constatarea prescrierea dreptului de a cere executare silita. In cazul in care se poate si depun, ei pot demara executarea silita sau sunt nevoiți sa aștepte verdictul din acest proces? Mulțumesc.
Răspunde
 29-03-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Teoretic, puteti, insa eu v-as recomanda sa asteptati sa inceapa - daca vor incepe -procedura de executare silita si sa va aparati pe exceptie, invocand prescriptia. Taxa de timbru pe contestatie e 1000 lei, cand pe cealalta se taxeaza la valoarea creditului.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-03-2022
Vizitator
Multumesc pentru răspuns.
Nu înțeleg insa ce doriți sa spuneți cu teoretic se poate. In cazul meu taxa de timbru este maiica de 1000 lei, cardul era făcut pentru o suma de 4500 lei. Cam cat durează o acțiune in constatare?
Răspunde
 30-03-2022
Vizitator
Buna ziua Sotul meu anu trecut a avut un accident usor cu un domn a cazut la mica intelegere ia dat sotul meu asigurarea asiguratorul fiinf city insurance domnu respectiv a avut zgarietura pe usa atat de la accident si domnu respectiv a bagat masina la dauna totala acum daca firma respectiva a dat faliment a primit sotul meu acasa somatie ca trebuie sa dea 9500 de lei si plus ca a primit de la finante ca i se pune sechestru pe masina daca nu plateste in 15 zile .are la dispozitie 15 zile sa faca contestatie dar problema este ca sotul meu nu e in tara .ce as putea eu sa fac daca el nu este acasa .el vine peste o luna si atunci este prea tirziu unde as putea eu sa merg sa fac ceva pina cind ajunge el acasa ca sa nu ne ia masina .Va multumesc
Răspunde
 30-03-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Gabi a scris pe 30-03-2022:
Multumesc pentru răspuns.
Nu înțeleg insa ce doriți sa spuneți cu teoretic se poate. In cazul meu taxa de timbru este maiica de 1000 lei, cardul era făcut pentru o suma de 4500 lei. Cam cat durează o acțiune in constatare?

Daca debitul este de doar 4500, atunci si in actiunea in constatare, si in contestatia la executare ati plati doar 320 lei taxa de timbru.

- între 501 lei şi 5.000 lei - 40 lei + 7% pentru ce depăşeşte 500 lei; 320 lei

- În cazul contestaţiei la executarea silită, taxa se calculează la valoarea bunurilor a căror urmărire se contestă sau la valoarea debitului urmărit.Maxim 1000 lei

Acţiunea provocatorie prin care se cere constatarea prescripţiei dreptului de a cere executarea silită a unui debit este posibilă dacă partea nu are deschisă calea contestatiei la executare.
Durata? In conditiile actuale, vreun an si ceva.
Daca sunteti sigura ca debitul este prescris, eu va recomand sa stati linistita pana incearca ei sa va execute si actionati atunci.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-04-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Brenda a scris pe 30-03-2022:
Buna ziua Sotul meu anu trecut a avut un accident usor cu un domn a cazut la mica intelegere ia dat sotul meu asigurarea asiguratorul fiinf city insurance domnu respectiv a avut zgarietura pe usa atat de la accident si domnu respectiv a bagat masina la dauna totala acum daca firma respectiva a dat faliment a primit sotul meu acasa somatie ca trebuie sa dea 9500 de lei si plus ca a primit de la finante ca i se pune sechestru pe masina daca nu plateste in 15 zile .are la dispozitie 15 zile sa faca contestatie dar problema este ca sotul meu nu e in tara .ce as putea eu sa fac daca el nu este acasa .el vine peste o luna si atunci este prea tirziu unde as putea eu sa merg sa fac ceva pina cind ajunge el acasa ca sa nu ne ia masina .Va multumesc

Sotul dvs poate promova actiunea fie prin avocat, fie o poate trimite prin posta sau pe email la instanta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.