| X Vizitator |
| Buna ziua. am 17 ani, voi împlini varsta de 18 ani in iunie. Am o iubita de 16 ani impliniti in ianuarie, suntem împreună de un an si o luna. Iubita mea nu are tată, sau cel puțin nu de care stie ea sau mama ei, ea locuieste cu mama si doua surori de 7, respectiv aproape 11 ani, momentan locuiesc intr un apartament cu conditii foarte proaste, uneori mama ei nu plateste apa/gazele si nu au apa curentă/caldura, ea nu mai merge la școală de cand a început liceul in septembrie, toata ziua face mancare, curat in tot apartamentul, strânge dupa surorile ei care nu fac aproape nimic, decat cea de 10 ani o ajuta uneori si foarte putin, si mama ei o abuzeaza. o abuzeaza mental in primul rand, ii spune ca nu face nimic toata ziua, ca o plesneste si daca vrea o omoara, de foarte multe ori a dat in ea, a invenitit-o de foarte multe ori, o data a batut-o pana i-a dat sângele, si o abuzeaza foarte grav din efectiv orice punct de vedere. sunt foarte multe lucruri nu stiu sa dau acum alte exemple, imi doresc sa fac ceva pentru ea, nu stiu daca este legal si probabil ca nu pot sa o iau la mine acasa unde ar avea toate condițiile si parintii mei o iubesc, mama mea i a facut tort de ziua ei, mama ei nu i-a făcut, dar in schimb a făcut pentru șeful ei de la bar unde lucreaza si a plans atunci, mi a dat bani sa ii cumpăr ochelari pentru ca are o problemă la ochi de mica si ai ei s-au rupt de mult si mama ei nu i-a luat, si mi-a dat bani sa ii cumpăr haine si multe si mama ei i-a luat telefonul sa ii dea unui baiat de la bar si i-am dat eu un telefon pe care il aveam eu, nou pe care nu il foloseam, si revenind,vreau sa o iau la mine unde are toate conditiile si este iubita si ocrotita, dar din nou, nu stiu daca este legal, va rog din suflet sa imi spuneti ce pot face in aceasta situație? daca as suna la politie si protectia copilului, ce s-ar întâmpla? ar fi dusa la un plasament? ar putea sta la mine? Vă rog sa ma ajutați cu un răspuns. Iubita mea de foarte multe ori plânge din cauza atitudinei mamei sale asupra ei si este despresiva, nu exista zi fara sa imi zica ca vrea sa moara sau sa se sinucida, si imi spune mereu ca vrea sa fuga de acasa, din nou va spun, face TOT in acel apartament de la facut mancare pana la spalat de vase si haine la masina, dat cu matura, strans, asezat, facut cumpărături, si tot, si dupa toate astea, mama ei ii zice ca nu face nimic, ca nu are ce manca, vorbeste cu ea ca si cu un caine, si o si bate. | |
|
|
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In primul rand trebuie sesizate organele de politie, deoarece faptele mamei intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de rele tratamente aplicate minorului, fapta prevazuta de art. 197 NCP: "Punerea în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltării fizice, intelectuale sau morale a minorului, de către părinţi sau de orice persoană în grija căreia se află minorul, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi." De asemenea, trebuie sesisat DGASPC-ul, despre situatia minorei. Minora poate fi plasata in grija unei rude pana la majorat sau poate fi internata intr-un centru pentru minori. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|