A3ana a scris pe 13-04-2022: Buna ziua, Tatal meu a locuit la mine (în afara României) în ultimii doi ani. Din păcate a decedat recent. Acum am venit în țară pentru transcrierea certificatului de deces, dar și pentru vânzarea apartamentului în care a locuit tata înainte. Exista însă o problema: pe certificatul de naștere (tip nou) numele de familie al sau este trecut Moldovan dar în toate celelalte acte este trecut Moldovanu. Pe certificatul de naștere vechi era trecut cu u la sfirsitul numelui. Am înțeles de la tata ca a cerut o schimbare de nume acum multi ani, încă înainte de căsătoria sa cu mama. As dori sa stiu ce probleme pot intimpina in/după transcrierea actului de deces, în procesul succesiune, vânzare a apartamentului, etc? Ce aș putea face în cazul acesta? Multumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri. Cu stima, Adriana M Daca tatal dvs si-a schimbat numele, la cerere, printr-o procedura administrativa sau printr-o hotarare judecatoreasca, va trebui sa obtineti acea decizie sau hotarare, pentru a putea dezbate mostenirea. |