Forum avocaţi > Civil

Act vânzare-cumpărare imobil

04-05-2022

Bună ziua. Întrebarea mea este dacă se poate ataca actul de vânzare-cumpărare cu doi proprietari. Bunica mea împreună cu copii dânsei și nepoții, au hotărât sa îmi lase mie și unui dintre nepoții dânsei un imobil deoarece eram singurii care nu aveam casa. Am făcut act de vânzare-cumpărare pe numele meu și al băiatului surorii mele. La timpul respectiv ne înțelegeam bine. Am renovat casa și ne-am împărțit cât sa avem fiecare câte 2 camere. De aproximativ un an lucrurile s-au complicat și nu ne mai înțelegem bine. Țin sa precizez ca eu stau în Spania și merg acasă doar vara în vacanță. Unul din motive este ca nu vrea sa plătească impozitul casei. Au trecut 4 ani de când nu a plătit impozitul casei. Mi-a spart usa și mi-a furat aur și bani. Împreună nu putem sta. M-a amenințat ca ma da în judecata ca nu vreau sa vând casa. Eu nu sunt de acord sa vând casa deoarece cu suma luata nu îmi pot achizitiona nici un imobil. Întrebarea este dacă îl pot da în judecata sa anulam contractul de vânzare-cumpărare având în vedere ca mama mea este în viata și a rămas ultimul copil al bunicii care mai este în viața. Bunica a decedat acum 5 ani. Noi nu am plătit nimic bunicii ptr imobil.
Răspunde
 04-05-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Este destul de dificil sa obtineti nulitatea contractului de vanzare cumparare in instanta, mai ales ca vanzatoarea a decedat, caz in care ar trebui sa va judecati cu mostenitorii acesteia.

Sfatul meu este sa solicitati partajarea imobilului, in situatia in care este comod partajabil in natura, daca nu puteti convietui cu celalalt coproprietar sau sa vindeti impreuna imobilul.

Referitor la infractiunile de furt si distrugere, puteti formula o plangere penala in acest sens.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-05-2022

Va mulțumesc pentru răspuns!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.