Lynna a scris pe 12-05-2022: Va multumesc pentru raspuns. Casa nu este locuibila in starea in care se afla, iar in apartament sunt lasata sa locuiesc, insa nu as dori sa locuim impreuna pentru ca sunt prea multe neintelegeri, certuri si alte probleme pe care nu le-as expune acum. In legatura cu bunurile interioare care se afla in apartament, am facut impreuna o evaluare cam cat ar fi valoarea lor, din pacate la scurt timp a disparut un obiect din apartament. Intrebarea mea ar fi daca am dreptul sa duc o parte din aceste bunuri la adresa unde locuiesc momentan, pana la o eventuala impartire. Formulati actiunea avand ca obiect partaj succesoral, precizati toate bunurile care compun masa succesorala si asigurati-va ca detineti probe privind existenta acestora, mai ales pt bunurile mobile ( inregistrari foto/video, chitante, facturi, martori etc). Pentru bunurile sustrase se va faca aplicarea art 1119 NCC: "(1) Succesibilul care, cu rea-credinţă, a sustras ori a ascuns bunuri din patrimoniul succesoral sau a ascuns o donaţie supusă raportului ori reducţiunii este considerat că a acceptat moştenirea, chiar dacă anterior renunţase la ea. El nu va avea însă niciun drept cu privire la bunurile sustrase sau ascunse şi, după caz, va fi obligat să raporteze ori să reducă donaţia ascunsă fără a participa la distribuirea bunului donat. (2) Moştenitorul aflat în situaţia prevăzută la alin. (1) este ţinut să plătească datoriile şi sarcinile moştenirii proporţional cu cota sa din moştenire, inclusiv cu propriile sale bunuri." Puteti efectua chiar o inventariere a bunurilor sau puteti solicita la notar punerea bunurilor sub sigiliu sau predarea lor unui custode. |
Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com |
|
|