Forum avocaţi > Civil

Etape succesiune.

18-05-2022
Vizitator
Bunicul meu a decedat in aanul 1991 in TIMISOARA, unicul mostenitor fiind mama mea care a decedat in anul 2004 in BUCURESTI, eu fiind unicul copil al parintilor mei. Succesiunea nu s-a dezbatut nici dupa bunicul meu, nici dupa mama mea.
Doresc sa incep dezbaterea succesiunii, atat dupa bunicul meu, cat si dupa mama mea.
Dezbaterea succesiunii dupa bunicul meu catre mama mea se face la TIMISOARA locul decesului bunicului ? si dupa mama mea catre mine in BUCURESTI locul decesului mamei mele?.
sau se face intr-un singur loc,
sau se face o singura dezbatere?
Multumesc
Răspunde
 18-05-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Trebuie efectuate succesiuni succesive in primul rand de pe urma mamei si ulterior, in calitate de mostenitoare a mamei, veti dezbate mostenirea de pe urma bunicului.

Succesiunile se vor dezbate pe raza teritoariala a ultimului domiciliu al defunctilor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-05-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In cazul moştenirilor succesive, moştenitorii pot alege competenţa oricăruia dintre birourile notariale din circumscripţia teritorială a judecătoriei în care şi-a avut ultimul domiciliu acela dintre autori (defuncţi) care a decedat cel din urmă.
Prin "moştenire succesivă" se înţelege situaţia în care se solicită dezbaterea consecutivă, la acelaşi birou notarial, a două sau mai multe moşteniri, în care al doilea defunct îl moşteneşte pe primul, al treilea pe cel de-al doilea şi aşa mai departe (de regulă în cazul moştenirilor în familie)

art.15 legea 36/1996
b) în cazul moştenirilor succesive, moştenitorii pot alege competenţa oricăruia dintre notarii publici care îşi desfăşoară activitatea într-un birou individual sau într-o societate profesională din circumscripţia teritorială a judecătoriei în care şi-a avut ultimul domiciliu acela dintre autori care a decedat cel din urmă;

Conform legii, competenţa notarilor publici cu sediul în Bucureşti se întinde pe tot cuprinsul municipiului, astfel că părţile se pot adresa oricărui notar pentru dezbaterea succesiunii, fără să conteze sectorul în care acesta îşi desfăşoară activitatea.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.