Forum avocaţi > Civil

Apel

26-05-2022
Vizitator
Buna ziua.
Am depus o cerere de apel prin e-mail in 2 fișiere pdf semnate electronic, plus certificatul aferent semnăturii electronice. Am trecut adresa de corespondență adresa de e-mail trecând si persoana care primește acest e-mail. Ulterior, la 19 noiembrie am solicitat acces la dosarul electronic bifând in cererea respectiva si comunicarea prin -e-mail. In data 3 decembrie-data postei- se am primit o adresa de la instanță fara a-mi fi comunicata si prin e-mail așa cum am cerut.Fiind plecata, aflat de ea la sf lunii decembrie când am revenit la domiciliu. In aceeași zi, am depus Adresa/Cerere -exacta așa am numit-o prin care am cerut repunere in termen. Formularea a fost făcută astfel: "Prin care raspund solicitarilor instantei conform comunicarii adresei din 23 nov. 2021. Solicit totodata si repunerea in termen pentru depunerea cererii de chemare in judecata solicitata de instanță , pentru plata taxei de timbru si a formulării cererii de ajutor judiciar, dar si corecția materiala referitoare la valoarea taxei de timbru, așa cum voi arata mai jos.
Am detaliat solicitările in cuprinsul cererii depuse.

Am tot așteptat de la instanta o alta adresa ceva referitoare la solicitările mele sau plata taxa repunere, insa sigura citație existenta si la dosar a fost emisa in data de 18.01.22 cu fixare termen in 30.05.22( cu mult pe termenul de 60 zile prevăzut de lege).Am crezut inițial ca se va dezbate si cererile de corecție si ajutor taxa timbru.Am luat legătură cu un avocat si mi-a spus ca cererea mea e ambigua, nu reiese ce vreau sa cer. M-a sfătuit sa plătesc taxa pana la primul termen.
Totuși nu stiu exact ce taxa trebuie sa plătesc pentru ca taxa din adresa respectiva depășește chiar si taxa din fond de aceea cerusem corecție materiala.
Pot solicita la primul termen luarea in discuție a cererii depuse in 30 dec. , sau mai bine plătesc taxa de 50% din fond?
Sper sa ma puteți ajuta cu un răspuns. Mulțumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.