Giu a scris pe 26-05-2022: Buna seara eu sunt moștenitoarea fratelui meu cu acceptarea făcută la notar din 2010.Am câștigat toate procesele în instanta am hotarare definitiva si irevocabila pe 2 imobile iar în 2017 instanta da câștig de cauza unei nepoate chiar dacă ea spune ca a acceptat tacit succesiunea nu o poate dovedi.Nepoata a deschis proces pt iesirea din indiviziune iar instanta după 2,3 procese dispune sa se facă expertiza caselor.Eu după multă lupta cu ajutorul DNA reușesc sa pun pe rol procesul penal unde cer nepoatei sa demonstreze ca a făcut acceptarea tacita în termen de 6 luni deoarece în acea perioada în care susține ea ca a acceptat tacit casele au fost înstrăinate de o moștenitoare aparenta iar eu ma luptam sa ii stric actele . Acum am sunat evaluatorul și I am explicat ca după procesul cu indiviziunea s a deschis un proces penal ce este pus pe rol ,dar d-lui nu vrea sa audă spune ca evaluarea trebuue făcută.Pot impiedica evaluarea,deoarece înaintea procesului cu indiviziunea are loc procesul penal? Am hotarare definitiva si irevocabila și punerea în posesie cu executor judecatoresc si notare de grefa pe acele imobile.Nepoata a dus în eroare instantele de judecata iar acum cu penalul vreau sa demonstrez.Cum pot impiedica evaluarea ca ma opun ,eu am susținut toate procesele 12 ani cu cheltuiala mea și nepoata acum cu hotararile câștigate de mine dar nu a acceptat în termen legal la notar nici tacit nici expres..Multumesc Speta dvs este destul de complexa si pentru un raspuns pertinent, trebuie analizata concret situatia de fapt. Sfatul meu, din cele relatate de dvs, este sa solicitati suspendarea cauzei civile pana la judecarea dosarului penal, conform dispozitiilor art 413 NCPC: "(1) Instanţa poate suspenda judecata: 1. când dezlegarea cauzei depinde, în tot sau în parte, de existenţa ori inexistenţa unui drept care face obiectul unei alte judecăţi; 2. când s-a început urmărirea penală pentru o infracţiune care ar avea o înrâurire hotărâtoare asupra hotărârii ce urmează să se dea, dacă legea nu prevede altfel; 3. în alte cazuri prevăzute de lege. (2) Suspendarea va dura până când hotărârea pronunţată în cauza care a provocat suspendarea a devenit definitivă. (3) Cu toate acestea, instanţa poate reveni motivat asupra suspendării, dacă se constată că partea care a cerut-o nu are un comportament diligent în cadrul procesului care a determinat suspendarea, tergiversând soluţionarea acestuia, ori dacă urmărirea penală care a determinat suspendarea durează mai mult de un an de la data la care a intervenit suspendarea, fără a se dispune o soluţie în acea cauză." |
Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com |
|
|