Forum avocaţi > Civil

Iesirea din indiviziune

26-05-2022

Buna seara eu sunt moștenitoarea fratelui meu cu acceptarea făcută la notar din 2010.Am câștigat toate procesele în instanta am hotarare definitiva si irevocabila pe 2 imobile iar în 2017 instanta da câștig de cauza unei nepoate chiar dacă ea spune ca a acceptat tacit succesiunea nu o poate dovedi.Nepoata a deschis proces pt iesirea din indiviziune iar instanta după 2,3 procese dispune sa se facă expertiza caselor.Eu după multă lupta cu ajutorul DNA reușesc sa pun pe rol procesul penal unde cer nepoatei sa demonstreze ca a făcut acceptarea tacita în termen de 6 luni deoarece în acea perioada în care susține ea ca a acceptat tacit casele au fost înstrăinate de o moștenitoare aparenta iar eu ma luptam sa ii stric actele . Acum am sunat evaluatorul și I am explicat ca după procesul cu indiviziunea s a deschis un proces penal ce este pus pe rol ,dar d-lui nu vrea sa audă spune ca evaluarea trebuue făcută.Pot impiedica evaluarea,deoarece înaintea procesului cu indiviziunea are loc procesul penal? Am hotarare definitiva si irevocabila și punerea în posesie cu executor judecatoresc si notare de grefa pe acele imobile.Nepoata a dus în eroare instantele de judecata iar acum cu penalul vreau sa demonstrez.Cum pot impiedica evaluarea ca ma opun ,eu am susținut toate procesele 12 ani cu cheltuiala mea și nepoata acum cu hotararile câștigate de mine dar nu a acceptat în termen legal la notar nici tacit nici expres..Multumesc
Răspunde
 27-05-2022

Pot pierde mostenirea dacă nu ma prezint la evaluarea caselor chiar dacă am acceptarea la notar și o hotarare definitiva si irevocabila.Va rog ajutați ma
Răspunde
 27-05-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Giu a scris pe 26-05-2022:
Buna seara eu sunt moștenitoarea fratelui meu cu acceptarea făcută la notar din 2010.Am câștigat toate procesele în instanta am hotarare definitiva si irevocabila pe 2 imobile iar în 2017 instanta da câștig de cauza unei nepoate chiar dacă ea spune ca a acceptat tacit succesiunea nu o poate dovedi.Nepoata a deschis proces pt iesirea din indiviziune iar instanta după 2,3 procese dispune sa se facă expertiza caselor.Eu după multă lupta cu ajutorul DNA reușesc sa pun pe rol procesul penal unde cer nepoatei sa demonstreze ca a făcut acceptarea tacita în termen de 6 luni deoarece în acea perioada în care susține ea ca a acceptat tacit casele au fost înstrăinate de o moștenitoare aparenta iar eu ma luptam sa ii stric actele . Acum am sunat evaluatorul și I am explicat ca după procesul cu indiviziunea s a deschis un proces penal ce este pus pe rol ,dar d-lui nu vrea sa audă spune ca evaluarea trebuue făcută.Pot impiedica evaluarea,deoarece înaintea procesului cu indiviziunea are loc procesul penal? Am hotarare definitiva si irevocabila și punerea în posesie cu executor judecatoresc si notare de grefa pe acele imobile.Nepoata a dus în eroare instantele de judecata iar acum cu penalul vreau sa demonstrez.Cum pot impiedica evaluarea ca ma opun ,eu am susținut toate procesele 12 ani cu cheltuiala mea și nepoata acum cu hotararile câștigate de mine dar nu a acceptat în termen legal la notar nici tacit nici expres..Multumesc

Speta dvs este destul de complexa si pentru un raspuns pertinent, trebuie analizata concret situatia de fapt.

Sfatul meu, din cele relatate de dvs, este sa solicitati suspendarea cauzei civile pana la judecarea dosarului penal, conform dispozitiilor art 413 NCPC:

"(1) Instanţa poate suspenda judecata:

1. când dezlegarea cauzei depinde, în tot sau în parte, de existenţa ori inexistenţa unui drept care face obiectul unei alte judecăţi;

2. când s-a început urmărirea penală pentru o infracţiune care ar avea o înrâurire hotărâtoare asupra hotărârii ce urmează să se dea, dacă legea nu prevede altfel;

3. în alte cazuri prevăzute de lege.

(2) Suspendarea va dura până când hotărârea pronunţată în cauza care a provocat suspendarea a devenit definitivă.

(3) Cu toate acestea, instanţa poate reveni motivat asupra suspendării, dacă se constată că partea care a cerut-o nu are un comportament diligent în cadrul procesului care a determinat suspendarea, tergiversând soluţionarea acestuia, ori dacă urmărirea penală care a determinat suspendarea durează mai mult de un an de la data la care a intervenit suspendarea, fără a se dispune o soluţie în acea cauză."

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-05-2022

Bună ziua d-na avocata în primul rand țin sa va mulțumesc din suflet pentru răspunsul dv.Notificarea am primit o ieri emisa cu data de 18 iar eu sunt invitata luni 30 la evaluare.Ce pot face sa opresc evaluarea pana fac cerere în instanta (luni) pentru suspendarea dosarului civil deoarece dosarul penal este înaintea dosarului cu indiviziunea.Multumesc
Răspunde
 30-05-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Faptul ca se va efectua expertiza nu inseamna ca dosarul nu se va suspenda, deci va puteti prezenta la data stabilita de expert.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.