Forum avocaţi > Civil

Mandat aducere proces civil

27-05-2022
Vizitator
Buna ziua,
Am gasit in posta o citatie martor pentru un proces civil in alta localitate avand ca scop anularea unei amenzi a unei persoane care nu m-a informat inainte de a ma pune martor. Cand am gasit-o in posta deja trecuse termenul, am cautat procesul pe portal.just.ro sa vad despre ce este vorba si am vazut ca au emis deja mandat de aducere martor, deci cred ca de mine este vorba.
Mentionez ca locatia unde a fost trimisa citatie nu mai este locuita, apartamentul imi apartine, am buletinul pe acea adresa dar nu prea mai locuiesc acolo, daca citatia nu mi-a fost inmanata si nu am semnat pentru ea este valabila? Daca politia se duce acolo cu mandatul de aducere si nu ma gaseste acasa ce se intampla (ei nu au de unde sa stie ca nu locuiesc acolo, poate sunt in vacanta), primesc amenda?
Cum pot cere sa mi se ia declaratia in localitatea de domiciliu la tribunal sau sectia de politie din apropiere sa nu fac atata drum pana la judecatoria unde am fost chemat, se mai poate acum sa cer acest lucru daca deja am s-a emis mandat de aducere?
Multumesc,
O zi buna!
Răspunde
 30-05-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Puteti solicita instantei audierea prin comisie rogatorie, insa este putin probabil sa se admita, fiind o procedura care necesita mai mult timp pentru a fi efectuata.

Daca s-a dispus citarea cu mandat, puteti lua legatura cu organele de politie sa le comunicati adresa la care locuiti in fapt, urmand ca la termen sa fiti insotit de un organ de politie si dus in fata instantei pentru a fi audiat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-05-2022
Vizitator
Multumesc pentru raspuns.
Dar daca se duce politia la adresa din buletin si nu ma gaseste ma amendeaza sau ma mai cauta si alta data? Practic in momentul de fata daca nu intram pe portal sa verific procesul eu nu stiam ca au emis mandat de aducere, deci nu am o obligatie de a sta acasa.
Multumesc,
O zi buna!
Răspunde
 01-06-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Pentru situatia dvs, aliniatul 3 al articolului.

Art. 313 - Refuzul martorului de a se prezenta⇓

(1) Împotriva martorului care lipseşte la prima citare, instanţa poate emite mandat de aducere.

(2) În pricinile urgente, se poate dispune aducerea martorilor cu mandat chiar la primul termen.

(3) Dacă, după emiterea mandatului de aducere, martorul nu poate fi găsit sau nu se înfăţişează, instanţa va putea proceda la judecată.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-09-2022
Vizitator
Dacă am fost citata că martor într-un proces civil și nu m-am prezentat,mi sa emis un mandat de aducere, ce mi se poate întâmpla dacă nu mă duc și de data aceasta, mulțumesc frumos
Răspunde
 29-09-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Sfatul meu este sa va prezentati, in caz contrar puteti fi amendat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.