Forum avocaţi > Civil

Mai pot depune apel?

13-06-2022
Vizitator
Buna ziua.
Am depus o contestație la executare, respisa ca tardiv introdusa. Printre actele depuse la instanță a fost si o cerere de amnare pt a-mi angaja avocat sau pentru a depune concluzii scrise. Instanță a rămas in pronunțare fara a lua in considerare cererea mea. Cu toate acestea am trimis concluzii scrise cu 1 zi înainte de data pronunțării , in care dădeam si adresa de corespondenta a actelor de procedura. Am tot așteptat acasă hotărârea instanței dar nu am primit-o. Am intrat in dosarul electronic si am văzut ca este redactata dar nu exista procesele verbale de comunicare.Am sunat la arhiva instanței si mi-a spus ca acestea nu sunt la dosar. Am depus o cerere la instanță in care solicitam să-mi comunice hotărârea dar nu am primit nici un răspuns. Am tot așteptat crezând ca o sa primesc ceva. Insa a trecut aproape 1 an si nu am primit nimic. In acest caz, pot depune apel? Mulțumesc.
Răspunde
 14-06-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Actele depuse de parti la dosarul cauzei dupa inchiderea dezbaterilor, cf. art.394 alin.3 c.pr.civ, sunt sancţionate in sensul ca nu vor fi luate în seamă.
Concluzii scrise se pot depune, insa parerea mea este ca le-ati depus tardiv si, desi au ajuns la sediul instantei, nu au ajuns la dosar.
De aceea, majoritatea instantelor - in functie de gradul de incarcare - cer ca inscrisurile sa fie depuse cu cel putin 48 de ore inainte de termen. La altele(de ex. Tribunalul Bucuresti) nici dupa 1 saptamana actele pot sa nu ajunga in dosar.
Mai mult, nu trebuia sa indicati in concluziile scrise noua adresa, ci prin inscris separat.
In mod cert, hotararea v-a fost comunicata, la fosta adresa.
Reveniti cu o adresa scrisa de comunicare a sentintei, si apoi formulati apel si cerere de repunere in termen.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-06-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Magda a scris pe 13-06-2022:
Buna ziua.
Am depus o contestație la executare, respisa ca tardiv introdusa. Printre actele depuse la instanță a fost si o cerere de amnare pt a-mi angaja avocat sau pentru a depune concluzii scrise. Instanță a rămas in pronunțare fara a lua in considerare cererea mea. Cu toate acestea am trimis concluzii scrise cu 1 zi înainte de data pronunțării , in care dădeam si adresa de corespondenta a actelor de procedura. Am tot așteptat acasă hotărârea instanței dar nu am primit-o. Am intrat in dosarul electronic si am văzut ca este redactata dar nu exista procesele verbale de comunicare.Am sunat la arhiva instanței si mi-a spus ca acestea nu sunt la dosar. Am depus o cerere la instanță in care solicitam să-mi comunice hotărârea dar nu am primit nici un răspuns. Am tot așteptat crezând ca o sa primesc ceva. Insa a trecut aproape 1 an si nu am primit nimic. In acest caz, pot depune apel? Mulțumesc.

Daca nu exista dovada comunicarii, formulati o noua cerere de comunicare a hotararii, intemeiata pe dispozitiile art 427 NCPC si promovati ulterior apel, in termenul legal.

Art. 427

Comunicarea hotărârii

(1) Hotărârea se va comunica din oficiu părţilor, în copie, chiar dacă este definitivă. Comunicarea se va face de îndată ce hotărârea a fost redactată şi semnată în condiţiile legii.

(2) Hotărârile definitive prin care s-a dispus efectuarea unei înscrieri în cartea funciară sau, după caz, în alte registre publice se vor comunica din oficiu şi instituţiei sau autorităţii care ţine acele registre.

(3) Hotărârile definitive prin care s-a dispus anularea, în tot sau în parte, a unui act notarial se comunică din oficiu de îndată notarului public instrumentator, direct ori prin intermediul camerei notarilor publici în circumscripţia căreia funcţionează.

(4) De asemenea, hotărârile prin care instanţa se pronunţă în legătură cu prevederi cuprinse în Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene şi în alte acte juridice ale Uniunii Europene se comunică, din oficiu, chiar dacă nu sunt definitive, şi autorităţii sau instituţiei naţionale cu atribuţii de reglementare în materie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-06-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Depuneți apel, iar motivele de apel le veți depune după comunicarea hotărârii.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.