Forum avocaţi > Civil

Succesiune

19-06-2022
Vizitator
Buna ziua.Socrul meu a decedat de putin timp si a ramas soacra mea care are inceput de dementa si banuim ca are si Alzheimer pentru ca uita tot.Au ramas 3 copiii care mostenesc partea tatalui dun care doar o fiica a ramas in Romania ceilalti 2 frati sunt plecati in strainatate respectiv eu cu sotul meu suntem in Spania.Cumnata mea vrea s treaca jumatatea de casa care i-a ramas plus parte care o mosteneste dupa moartea socrului pe numele ei chiar daca soacra mea nu are discernamant.Nu am dovezi pentru ca toate actele le detine ea ,sta cu ea acuma in casa si administreaza tot cu toate ca noi am vorbit cu soacra mea si ea nu stie numic.Precizez ca are mari probleme cu auzul.Ce as putea sa fac sa opresc demersurile pentru ca stiu ca deja are intocmite actele la notariat.Stiu ca soacra mea are tratament medicamentos pentru pierderea memoriei si totusi am inteles ca obtinut un certificat de la psihiatrie .Va multumesc!
Răspunde
 19-06-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă a făcut un control la INML și s-a constatat că are discernământul necesar pentru dezbaterea succesiunii, notarul poate întocmi actele. Ar trebui să mergeți la consulat și să dați o declarație de acceptare a succesiunii. După încheierea dezbaterii succesiunii, cumnata poate cel mult să cumpere partea soacrei sau soacra să-i doneze partea.
Dacă situația este altfel decât am înțeșes-o eu li se pune problema riscului încheierii unor acte fără discernământul necesar, ar trebui făcută o cerere de punere sub interdicție a soacrei și numire a unui tutore și a unui curator pentru succesiune.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-06-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand sotul va trebui sa accepte mostenirea de pe urma tatalui sau, in termenul legal si ulterior sa dezbata mostenirea de pe urma acestuia.

Daca mama dansului sufera de afectiuni medicale care ii afecteaza discernamantul, va trebui promovata la instanta de tutela o actiune pentru instituirea tutelei speciale sau a consilierii judiciare, in functie de situatia de fapt.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.