Forum avocaţi > Civil

Viitorul meu soț are o locuință achiziționată cu credit

19-06-2022
Vizitator
Buna seara!
Prietenul meu a achiziționat o locuință acum un an ,prin credit imobiliar .luna viitoare ne căsătorim .eu am 2 copii,împreună încă nu avem .pot sa spun că familia lui nu ma vrea,nu m-a vrut niciodată .
In cazul in care lui i se întâmplă ceva,adică moare ,cine îl moștenește?doar soția sau și alte rude? (In condițiile in care nu am avea copii,că nu mai suntem tocmai tineri ...)
Sau,in caz de divorț,doamne ferește,ce drepturi am din locuință,având în vedere că și eu contribui cu bani la.rate,la.cheltuieli,la renovări in casa .
As dori sa știu dacă se pot face ceva hârtii,la notar,la banca ,etc,in ideea in care am și eu nevoie de anumite măsuri de precauție,atât în caz de divorț,cât și în caz de deces,ferească Dumnezeu...
In plus,daca de exemplu as deceda eu...ce drept ar avea copiii mei in casa respectiva.
Va mulțumesc frumos pentru eventualele răspunsuri
Răspunde
 20-06-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In caz de deces al sotului, daca nu sunt nascuti copii din casatorie, mostenesc sotia, alaturi de parinti si frati (ori, daca nu exista ambele categorii, doar alaturi de parinti sau doar alaturi de frati)
Copiii dvs.nu vor avea niciun drept la locuinta daca sotul decedeaza.
Daca divortati, veti putea cere - daca veti putea face dovada - jumatate din fiecare rata de credit achitata in timpul casatoriei.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-06-2022
Vizitator
Mulțumesc,in acest caz,cum se poate proceda sa nu moștenească părinți/frați ...
Nu as vrea sa fiu înțeleasă gresit,dar nu mi-ar conveni sa moștenească persoane care nici macar nu știu unde locuim,decât localitatea,pt că nu au dorit sa vina la noi ...
Mulțumesc mult încă o dată
Răspunde
 20-06-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Sotul poate sa intocmeasca un testament in favoarea dvs. si isi poate dezmosteni fratii.
Insa parintii (ascendenţii privilegiaţi ai defunctului) sunt mostenitori rezervatari,adica nu pot fi dezmosteniti total, tot vor primi o cota parte din mostenire (rezerva lor succesorala data de lege.).

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-06-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Bianca a scris pe 20-06-2022:
Mulțumesc,in acest caz,cum se poate proceda sa nu moștenească părinți/frați ...
Nu as vrea sa fiu înțeleasă gresit,dar nu mi-ar conveni sa moștenească persoane care nici macar nu știu unde locuim,decât localitatea,pt că nu au dorit sa vina la noi ...
Mulțumesc mult încă o dată

Sotul va poate vinde o cota sau intreg imobilul, cu un drept de uzufruct viager sau puteti incheia un testament, insa in acest caz mostenitorii rezervatari vor primi 1/2 din cota care le-ar fi revenit in mod legal.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-06-2022
Vizitator
Buna ziua,
Eu si cu sora mea locuim impreuna in casa parintesca,dar vrem sa facem iesirea din indiviziune prin tribunal.Tata este decedat din anul 1971,iar mama a decedat in 1998.Cam la ce suma se poate ridica cheltuielie cu aceasta actiune?Se plateste la comun sau individul?
Va multumesc!
Răspunde
 29-06-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daca veti efectua partajul succesoral in instanta, reclamantul va trebui sa achite o taxa de timbru judiciar, calculata la valoarea masei succesorale, expertize, daca este cazul, iar la final poate recupera aceste sume de la parat, cu titlu de cheltuieli de judecata.

In situatia in care dvs si sora ati ajuns la un acord cu privire la modalitatea de impartire a masei succesorale, puteti incheia o tranzactie sau puteti efectua succesiunile la notar.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-06-2022
Vizitator
Multumesc pentru raspuns,dar as vrea sa stiu,aproximativ ,la cat se ridica onorariul avocatului pentru aceasta actiune?
Răspunde
 01-07-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Cuantumul onorariilor difera, in functie de complexitatea spetei, motiv pentru care va trebui sa contactati personal avocatul cu care doriti sa colaborati.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-07-2022
Vizitator
Multumesc!
Răspunde
 05-07-2022
Vizitator
Buna ziua,
Locuiesc intr.o casa cu inca 2 proprietari si as dori sa iesim din indiviziune.Acestia au fost de acord initial,intre timp nu mai vor( ocupa din suprafata terenului mult mai mult decat 1/3 cat ar trebui sa aiba).Cum pot rezolva cat mai simplu? Deasemenea cat ar dura un proces si mi.as putea recupera cheltuielile de judecata de la ei?
Răspunde
 07-07-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daca nu reusiti sa va intelegeti cu ceilalti coproprietari, va trebui sa va adresati instantei.

Durata procesului depaseste un an si dvs va trebui sa achitati taxa de timbru, onorariile expertilor, onorariul unui avocat, insa la final puteti solicita restituirea acestor costuri de la parati, cu titlu de cheltuieli de judecata.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.