|
20-06-2022 |
 | Adi ionut
|
| Buna seara! Doresc sa cumpar un teren pe care conform titlului de proprietate sunt 5 proprietari. 4 dintre acestia au toate actele necesare vanzarii , iar al 5 lea a decedat avand 2 mostenitori din care unul traieste, iar cel de al 2 lea a decedat avand la randul lui alti 2 mostenitori. Mostenitorii celui de al 5 lea proprietar, nu au succesiune facuta si nici nu doresc sa faca ,spun ei din cauza ca nu au timp si ca le e si teama sa nu se trezeasca cu datorii de pe urma unchiului care are o situatie jalnica. Ce varianta legala am sa pot cumpara tot terenul? Un notar m-a sfatuit sa cumpar de la cei 4 proprietari si sa merg in instanta cu urmasii celui de al 5 lea , urmasii sunt de accord sa imi dea copii de pe actele care am nevoie , dar imi este teama sa nu dureze cativa ani acest proces. Cat dureaza in medie un astfel de proces? Sau daca exista o varianta mai buna in afara de aceasta in instanta? Multumesc! | |
|
|
|
22-06-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daca mostenitorii proprietarului nu efectueaza succesiunea pentru a putea vinde, singura varianta este o actiune in instanta, insa acest proces va fi de durata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-06-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Prin actiune in instanta nu puteti sa-i obligati sa va vanda, insa dupa ce cumparati restul proprietatii, cereti iesirea din indiviziune cu mostenitorii celui de-al 5-lea. Iar de datorii nu au de ce sa se teama: in prezent, orice acceptare de mostenire se face doar sub beneficiu de inventar, adica chiar daca exista datorii, raspund de ele doar cu activul mostenirii, nu cu banii lor. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
22-06-2022 |
 | Adi ionut
|
| Va multumesc frumos pentru raspuns! De acest lucru imi era teama . Acum ceva timp am apelat la un avocat si acesta a spus ca este un proces simplu si ca va fi gata in 3-4 luni, dar ca si comision al dansului a cerut banii pe an, nu o taxa fixa ,ceea ce mi-a dat de gandit ca poate dura si mai mult. | |
|
|
|
24-06-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Puteti apela la serviciile unui avocat care percepe un onorariu fix, pentru intreaga asistenta si reprezentare in dosar. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-06-2022 |
| Trebuie să formulați acțiune în instanță, iar durata procesului este influențată de mai mulți factori (durata administrării probelor, durata efectuării expertizelor, chestiuni de procedură, alte amânări). Așadar, în mod normal un astfel de proces (faza de fond) poate să dureze 1 an, dar durata se poate lungi în mod semnificativ semnificativ. Aveți în vedere și cheltuielile pentru deschiderea unui astfel de proces, taxă de timbru și onorarii de avocat și de expert judiciar. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
27-06-2022 |
 | Adi ionut
|
| As dori sa va mai intreb daca este vreo solutie sa cumpar doar de la cei 4 care au toate actele fara a merge in instanta si sa renunt la a 5 a parte ? Se pot intelege de comun accord cum sa imparta terenul si ce bucata ii revine fiecaruia? Se poate face la notariat ceva de genul sau tot in instanta se decide cum se imparte terenul? Multumesc! | |
|
|
|
28-06-2022 |
| Daca a fost efectuata iesirea din indiviziune si terenul a fost lotizat, puteti cumpara cele 4 loturi. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-06-2022 |
 | Adi ionut Vizitator |
| Nu a fost facuta iesirea din indiviziune si nici nu a fost lotizat. Ma gandesc in sensul in care s-ar face un partaj amiabil si s-ar stabili ce parte ramane fiecaruia , as putea sa cumpar de la cei 4 si sa pot construi o casa pe teren fara sa ma mai intereseze a 5 a parte a celor fara succesiune? Sau cumparand de la cei 4 nu pot sa construiesc nimic pe teren? | |
|
|
|
28-06-2022 |
| Cumpărați de la ceilalți 4 și veți rămâne în indiviziune cu ce-l de-al 5-lea. Dacă nu vă deranjează... | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
28-06-2022 |
 | Adi ionut Vizitator |
| Asta vroiam sa evit, sa nu raman in indiviziune cu partea a 5 a si sa pot lua de la cei 4 cu acte un regula ,sa pot sa construiesc pe teren. | |
|
|
|
29-06-2022 |
| Adi Ionut a scris pe 28-06-2022: Nu a fost facuta iesirea din indiviziune si nici nu a fost lotizat. Ma gandesc in sensul in care s-ar face un partaj amiabil si s-ar stabili ce parte ramane fiecaruia , as putea sa cumpar de la cei 4 si sa pot construi o casa pe teren fara sa ma mai intereseze a 5 a parte a celor fara succesiune? Sau cumparand de la cei 4 nu pot sa construiesc nimic pe teren? Nu se poate efectua partajul succesoral amiabil, daca nu sunt de acord toti mostenitorii cu privire la modalitatea de impartire a masei succesorale. Mai intai trebuie efectuata succesiunea, iesirea din indiviziune si abia apoi proprietarii pot vinde loturile pe care le vor detine. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
30-06-2022 |
 | Adi ionut Vizitator |
| Am inteles. Va multumesc frumos pentru raspuns. Cu impartirea terenului ei sunt de accord din ce spun ,pentru ca cei care nu au succesiune facuta de pe urma celui de al 5 lea mostenitor, nu mai locuiesc in orasul in care este terenul de mai bine de peste 15 ani, sunt in alte orase fiecare si au spus ca practic nu ii intereseaza de acest teren si sa decida cei 4 mostenitori ce parte le revine lor. Am incercat de multe ori sa ii conving sa faca succesiune , m-am oferit sa le si platesc eu , le-am oferit si o suma de bani pentru partea lor care nu e chiar de refuzat ,dar tot nu vror sa faca succesiune, ca nu au timp(spun ei). Banii nu i-ar refuza ,dar ... nu vror sa piarda timp pe drumuri. | |
|
|
|
01-07-2022 |
| Daca nu doresc sa efectueze partajul succesoral la notar, acesta va trebui efectuat in instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-07-2022 |
|
| Incercati semnarea unui contract de cumparare drepturi succesorale cu cel de-al 5-lea. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
08-07-2022 |
 | Adi ionut Vizitator |
| Este posibil asa ceva daca nu au succesiune facuta? Din ce am inteles daca nu au succesiune facuta, practic nu au nici un drept nici sa semneze, sa vanda sau sa renunte la partea lor. | |
|
|
|
08-07-2022 |
|
| Acest tip de vânzare poate să aibă loc numai după deschiderea moștenirii, adica dupa decesul celui care lasa mostenirea. Deschiderea mostenirii nu e acelasi lucru cu dezbaterea succesiunii. Mostenirea se deschide prin moarte. In plus, vânzarea moștenirii implică acceptarea moștenirii de către vânzător. Vanzatorul ramane mostenitor, insa fara patrimoniul succesoral. Dacă moștenitorul vinde moștenirea înainte de a fi acceptat succesiunea ( de a da macar o declaratie de acceptare a succesiunii, nu numai sa se fi facut o cerere de dezbatere a succesiunii in fata notarului), atunci vânzarea are valoarea unei acceptări tacite a succesiunii. Deci, nu trebuie sa fie facuta succesiunea si nici macar sa fi fost data declaratie de acceptare a succesiunii ptr a se incheia contractul. Atentie insa: Cumpărătorul achizitioneaza si pasivul succesiunii prin cumpărarea de drepturi succesorale,ptr ca va cumpara si bunuri, si drepturi și obligații. Va recomand sa contactati un avocat specializat pe vanzarea de drepturi succesorale sa va asiste si sa va explice pasii ca sa ajungeti la rezultatul dorit: mostenitorii sa nu alerge ei, iar dvs. sa ajungeti proprietar. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |