Forum avocaţi > Civil

Doresc sa ies din indiviziune dar lipsesc acte si nu cunosc adresele mostenitorilor

27-06-2022
Vizitator
Bună seara!
Mama a decedat cu 2 ani in urmă. Acum vreo 3 săptămâni m-a sunat un văr si mi-a cerut sa-i trimit pe whatsapp Certificatul de deces al mamei, pe motiv că vrea sa faca acte pe un pamant arabil pe care, susține că l-a cumparat cu 5000 lei, pe baza unei chitanțe de mână care, s-ar fi sters. Luată prin surprindere, i-am trimis foto cu Certificatul de deces. Precizez că nu știam nici despre mostenirea mamei, nici despre vânzare. In urma discuției cu mama lui, sora mamei mele, am constatat că sunt date care nu se potrivesc. Mătușa mea susține că pământul a fost cumpărat de ea cu pretul de 2000 lei dar nu mai găsește chitanța iar Titlul de proprietate este comun, pe numele a trei frați, dintre care doi sunt decedați. Eu nu mai am niciun act de-al părinților mei in afara de Certificatele de deces, de naștere și căsătorie. Cum mama nu mai trăiește să confirme sau să infirme vânzarea, cum variantele varului si ale mamei lui sunt diferite și cum nu există vreo dovadă ca pamantul a fost platit, eu nu cred nimic motiv pentru care doresc sa ies din indiviziune mai ales că varul meu spunea că a consultat un avocat care i-a spus că poate face acte pe teren doar pe baza copiei de pe certificatul de deces.
As dori sa stiu cum sa procedez si daca pot face iesirea din indiviziune fara prezența mătușii care se deplasează foarte greu și, oricum, nu se va prezenta câtă vreme sustine că a platit pamantul si a verisoarelor mele, fetele unchiului meu decedat a caror adresa nu o cunosc si nici n-ar putea veni la Slatina întrucât, doua din cele 3 sunt bolnave din naștere, una este imobilizata la pat iar cealalta, abia se deplaseaza cu cadrul.
De asemenea, aș dori sa știu cum pot afla dacă varul meu a facut acte pe pamant, fofosindu-se de o chitanță falsa pentru că nu cred că e posibil doar cu Certificatul de deces câtă vreme nu e mostenitotul mamei mele.
Vă doresc o seară plăcută și mulțumesc anticipat pentru raspuns!
Răspunde
 28-06-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Speta dvs este destul de complexa si ar fi indicat sa va asigurati o aparare de specialitate.

In primul rand trebuie dezbatuta succesiunea de pe urma mamei, pentru a dobandi calitatea de mostenitor si ulterior sa dezbateti mostenirea de pe urma bunicilor.

Pentru a dezbate mostenirea si partajul succesoral la notar, trebuie prezenta tuturor mostenitorilor, in caz contrar va trebui sa va adresati instantei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.