|
29-06-2022 |
 | Popescu Vizitator |
| Buna ziua! Urmeaza sa ma mut in chirie.Cu cine trebuie sa fac contractul de inchiriere in conditiile in care persoana la care urmeaza sa ma mut,are un contract de intretinere cu bunica sa,in viata,bunica locuind tot acolo. Bunica ei a avut o casa, care intre timp a fost demolata si facuta alta noua de nepoata(unde voi sta cu chirie). Mentionez ca nepoata nu are domiciliu pe buletin la adresa respectiva inca, toate facturile la utilitati venind pe numele bunicii.Tot bunica are si actul de proprietate, nepoata mi-a spus ca nu are niciun fel de act in afara contractului de intretinere.Deci,merg sa fac contract de chirie cu nepoata sau cu bunica? Multumesc! | |
|
|
|
29-06-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In momentul de fata bunica este proprietara, deci dansa poate inchiria. Nepoata va deveni proprietara dupa moartea bunicii, daca respecta clauzele contractului de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
29-06-2022 |
 | Popescu Vizitator |
| Multumesc pt raspuns si pt promptitudine! | |
|
|
|
07-07-2022 |
 | Popescu Vizitator |
| Am reusit sa vad contractul.In continutul lui scrie urmatoarea clauza: -Subsemnatii(bunica si bunicu) dam in prorietate nepoatei noastre imobilul teren si constructii... -Proprietatea se transmite de drept dobanditoarei incepand de azi,data autentificarii actului,dar in fapt, la decesul ultimului instrsinator, deoarece intelegem sa ne rezervam dreptul de uzufruct pe tot restul vietii. In contractul de incchiriere este specificata urmatoarea fraza: Subsennata (bunica), in calitate de locator, declar ca imobilul pe care il inchiriez nu este instrainat si are rol fiscal la directia de impozite si taxe locale. Este corecta din pct de vedere legal aceasta fraza? | |
|
|
|
08-07-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Declaratia data de bunica nu este corecta, ptr ca dansa nu mai are proprietatea imobilului, ci doar uzufructul viager, nepoata avand nuda proprietate. Deci, fraza "imobilul nu este instrainat" e departe de realitate. Mai mult, nepoata ar fi trebuit sa deschida rol fiscal demult, pe numele ei. Prin constituirea unui drept de uzufruct, atributele dreptului de proprietate, posesia, folosința și dispoziția, sunt scindate, împărțite. Astfel, uzufructuarul dobândește folosința și posesia bunului, acesta având dreptul de folosi exclusiv bunul și de a culege fructele acestuia (o chirie, de exemplu), iar titularul dreptului de proprietate păstrează dispoziția materială și juridică, fiind denumit sugestiv nud proprietar, dreptul său de proprietate fiind lipsit de două din cele trei atribute, posesia și folosința, care revin uzufructuarului. Având prerogativa folosinței bunului, uzufructuarul poate închiria bunul, fără a avea nevoie de acordul nudului proprietar, chiar și în caz de opoziție a acestuia din urmă. Deci, contractul de inchiriere e bine incheiat cu bunica, uzufructuara, insa declaratia aceea nu e corecta. Insa nu afecteaza validitatea contractului si nu o sa-i impute nimeni ca a facut declaratii false. Important e ca bunica sa-si declare veniturile obtinute si sa achite impozitul. Dupa decesul bunicii, se va incheia un nou contract cu nepoata, care isi va intregi dreptul de proprietate. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
08-07-2022 |
 | Popescu Vizitator |
| Mulțumesc pt raspuns!Daca spre exemplu nuda proprietara ar fi avut casa pe numele ei,cea pe care a construit-o pe terenul pe care i l-a dat bunica in baza contractului de intretinere si unde eu stau cu chirie(in aceeasi casa sta si bunica),atunci contractul de inchiriere cu cine trebuia incheiat?Tot cu bunica? Cu acea declaratie imi era teama pt bunica sa nu intre in necazuri nefiind tocmai corecta. | |
|
|
|
08-07-2022 |
|
| Recitind ultima si prima dvs. postare,realizez ca speta e un pic mai complicata,ptr ca persoanele nu au facut acte de la inceput cum ar fi trebuit. Deci, inteleg ca bunicii au transferat dreptul de proprietate pe o casa si un teren,cu rezerva dreptului de uzufruct viager. Bunicul moare. In timpul vietii , uzufructuara - bunica a fost de acord ca imobilul cladire pe care avea uzufructul sa-i fie demolat, si a lasat-o pe nepoata sa contruiasca o alta cladire. In mod normal,pe aceasta noua cladire bunica nu ar mai fi trebuit sa aiba uzufructul, care s-a stins la demolare. Dar nepoata construieste o noua casa - in mod cert pe terenul proprietatea ei, a nepoatei, cu banii ei , insa pe numele bunicii, si lasa imobilul pe numele bunicii si renunta in fapt la dreptul de proprietate pe imobilul construit de ea in favoarea bunicii. De ce a facut asa ceva, nu inteleg. Cine stie ce motive or fi avut, la ce s-au gandit ori la ce s-au angajat. Deci, dupa demolarea primul imobil, bunica nu mai e uzufructuara pe casa, ca nu mai are pe ce. Iar pe noul imobil care a fost pus pe numele ei e proprietara. Nepoata nu mai are nicio nuda proprietate a niciunui imobil cladire, de vreme ce primul a fost demolat, iar cel nou e pe numele bunicii. Deci, pana moare bunica, faceti contract cu bunica; dupa ce moare bunica, cu mostenitorii (nepoata sau altcineva) In atare conditii, declaratia bunicii e corecta, iar primul contract al bunicilor are importanta doar cu ref. la teren, dar nu si la imobil. Bunica are uzufruct pe teren, nepoata are nuda proprietate pe teren, si bunica e proprietara pe a doua casa. Eu asta am inteles. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
08-07-2022 |
 | Popescu Vizitator |
| E putin complicata situatia intr-adevar!De asta incerc sa aflu exact ce trebuie sa fac si sa fac bine.Deci,dvs ziceti ca daca nepoata construia casa pe numele propriu,practic bunica nu mai avea drept de uzufruct pe casa nou construita iar eu trebuia sa fac contract de inchiriere cu nepoata.Corect? Casa este construita recent si am observat ca toate facturile la utilitati vin pe numele bunicii,nepoata neavand nici macar domiciliu acolo. | |
|
|
|
08-07-2022 |
|
| Parerea mea este sa nu va mai complicati. Bunica zice ca e proprietara? Zice. Aveti contract? Aveti. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
08-07-2022 |
 | Popescu Vizitator |
| Multumesc!O sa merg cu bunica atunci sa facem contractul.Nepoata a zis ca accepta fara probleme sa stau acolo deci din acest punct de vedere nu sunt probleme.Imi era sa nu fie probleme din pct de vedere juridic.Dar,sper sa nu fie atata timp cat exista contract si se plateste impozit.Credeti ca s-ar putea sesiza cineva in afara de nepoata care sa zicem ca prin absurd nu ar mai fi de acord sa stau acolo? | |
|
|
|
09-07-2022 |
|
| In nici intr-un caz. Iar daca bunica e proprietara imobilului, dezacordul sau acordul nepoatei nu are nicio relevanta raportat la contractul de inchiriere. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
09-07-2022 |
 | Popescu Vizitator |
| |
|
|
09-07-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Popescu a scris pe 08-07-2022: Multumesc!O sa merg cu bunica atunci sa facem contractul.Nepoata a zis ca accepta fara probleme sa stau acolo deci din acest punct de vedere nu sunt probleme.Imi era sa nu fie probleme din pct de vedere juridic.Dar,sper sa nu fie atata timp cat exista contract si se plateste impozit.Credeti ca s-ar putea sesiza cineva in afara de nepoata care sa zicem ca prin absurd nu ar mai fi de acord sa stau acolo? Atat timp cat bunica este proprietara imobilului, cu dansa trebuie incheiat contractul de inchiriere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |