Forum avocaţi > Civil

Atacare testatment dupa 7 ani de la deces

13-05-2014

Buna ziua!

In anul 2007 matusa mea pe care am ingrijit-o 22 ani a decedat lasandu-mi testament legal. In textul testamentului a precizat ca nu are copii si ca imi lasa mie intreaga mostenire in calitate de nepot de frate.
Am intocmit certificatele de mostenitor conform legii iar acum in 2014 am fost convocata la notar pentru intelegere amiabila, intrucat s-a prezentat cu acte doveditioare fiul matusii pe care ea l-a abandonat la nastere si de existenta caruia nu a stiut nimeni din familie, inclusiv eu. Precizez ca cheltuielile cu intretinerea ei aproape echivaleaza mostenirea.
De asemeni fiul nu si-a manifestat dorinta de a intra in posesia mostenirii in termenul legal.

Dat fiind faptul ca matusa a declarat ca nu are copii in momentul intocmirii testamentului ar putea fi considerat ca frauda la lege si sa fie anulat certificatul de mostenitor?

In aceasta ipoteza, de anulare a certificatului de mostenitor al meu, el ca mostenitor rezervatar ar putea sa beneficieze de intreaga mostenire chiar daca nu a respectat termenul legal?

Va rog sa imi dati un raspuns concret la aceasta ipoteza.
Va multumesc anticipat!
Răspunde
 14-05-2014
Bucuresti

nu, dr in calitate de fiu, are o rezerva succesorala, chiar daca aveti testamnet.
verificati si situatia presciptiei.

Răspunde
 15-05-2014
Vizitator
buna ziua.ingrijesc o batranica de 76 ani ,a ramas vaduva in 1986 iar in 2007 i-a murit singurul copil .are o locuinta de 31 de ari. mentionez faptul ca dansa locuieste in locul unde a fost casa socrilor ei.sotul dansei a avut inca doi frati care si ei au decedat la randul lor.socrii dansei la fiecare copil le oferit pamant in zone diferite pt constructia casei dar pamanturile erau tot pe socrul dansei ca si casa in care locuieste ea acum.mentionez faptul ca dansa a locuit cu socrii.in 1995 cumnatii dansei au facut sucesiune dupa socrul batranei iar batrana si copilul ei care pe aceea vreme traia .au semnat cum ca sunt de acord cu sucesiunea.ea nu avut posibilitate financiara sa intabuleze casa si locul pe dansa si a ramas pe socrul ei .acum batranica vrea sa isi intabuleze casa pe ea iar 2 dintre urmasi au pretentii materiale de la batranica.mentionez faptul ca din 1960 ea sa mutat acolo in casa pe dansa figureaza toate utilitatile si impozitul este tot pe dinsa.oare are castig de cauza prin proces?/????????sa mergem pe uzucapiune???ce sanse are.va multumesc anticipat
Răspunde
 15-05-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
nu este clar: ar merge invocata uzucapiunea dar de ce s-o invocati atata timp cat batrana a mostenit casa :".in 1995 cumnatii dansei au facut sucesiune dupa socrul batranei iar batrana si copilul ei care pe aceea vreme traia .au semnat cum ca sunt de acord cu sucesiunea"???

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.