Forum avocaţi > Civil

Sentinta incompleta

06-07-2022
Vizitator
Buna ziua . Sunt pensionar militar iar in cursul anului 2020 printr-o sentinta civila a tribunalului am castigat, pe fond , un spor la pensie (meritul militar) in cuantum de 20%. Instanta a dispus sa mi se calculeze acest drept de la data iesirii la pensie , sa fiu pus in drepturi si sa primesc si din urma banii cuveniti. Dupa sase luni de la acea sentinta , casa de pensii mi-a virat in cont suma de bani cuvenita. In cursul lunii ianuarie 2022 , instanta de apel a admis apelul casei de pensii si a anulat prima sentinta respingand cererea mea. Problema este ca in motivarea instantei de apel nu se vorbeste ca mi-au fost dati bani si nu s-a dispus in niciun fel cu privire la acestia. Dupa patru luni de la comunicarea sentintei, casa de pensii mi-a trimis o somatie prin care mi se cere ca in termen de 15 zile sa achit banii dati de ei, in caz contrar vor deschide un nou proces privind intoarcerea executarii. Va rog sa-mi spuneti daca casa de pensii poate sa faca acest lucru , daca poate sa aiba succes si care instanta este competenta sa judece acest eventual litigiu.
Va multumesc foarte mult.
Răspunde
 06-07-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In situatiile in care executarea este provizorie, ea se face pe riscul creditorului (in cazul de fata al dvs).Din pacate, trebuie sa rambursati banii. Depinde de dvs. daca doriti sa-i returnati in mod benevol ori dupa o noua sentinta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.