Forum avocaţi > Civil

Latime drum acces?

08-07-2022
Vizitator
As dori daca se poate sa ma ajutati cu o nelamurire.
Am un teren cu o deschidere de 21 metrii si adancime de 550 metrii .
As dori sa il parcelez si sa fac drum de acces pe o parte . Ce latime trebuie sa aiba drumul de acces ? Primarul spune ca trebuie de 9 metrii ceea ce mi se pare exagerat , stiam ceva de 5 sau 7 metrii.
Pe mine m-ar interesa in principiu sa il fac pana la o adancime de 350 metrii , deoarece partea din spate dupa acesti 350 metrii este zona verde si nu se pot construi case.
Multumesc frumos!
Răspunde
 08-07-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
https://www.urbanambition.ro/servitutea-si-dreptul-de-trecere/

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-07-2022
Vizitator
Se pare ca aceasta e pe legea veche, recent au schimbat si pentru terenurile care apart in de oras drumul este de 9 metrii minim, am discutat astazi cu cineva din zona care a facut acelasi lucru, s-a schimbat legea anu trecut sau probabil fiecare consiliu local face ce legi vrea in fiecare oras. Ceea ce este foarte mult , sa cedezi 9 metrii din teren. Teren pe care il va lua primaria gratis pentru a putea asfalta.
Asta e tara noastra. E facuta legea numai pentru oamenii de rand , cei sus pusi fac ce vror
Răspunde
 09-07-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
HOTĂRÂRE Nr. 525 Republicată*)din 27 iunie 1996 pentru aprobarea Regulamentului general de urbanism,cu ultimele modificari din 2014

4.11 - Construcţii de locuinţe

4.11.1 - Pentru locuinţe unifamiliale cu acces şi lot propriu se vor asigura:

• accese carosabile pentru locatari;

• acces carosabil pentru colectarea deşeurilor menajere şi pentru accesul mijloacelor de stingere a incendiilor;

• alei (semi)carosabile în interiorul zonelor parcelate, cu o lungime de maximum 25 m vor avea o lăţime de minimum 3,5 m, iar pentru cele cu lungimi mai mari de 25 m vor fi prevăzute supralărgiri de depăşire şi suprafeţe pentru manevre de întoarcere;

• în cazul unei parcelări pe două rânduri, accesele la parcelele din spate se vor realiza prin alei de deservire locală (fundături):

- cele cu o lungime de 30 m - o singură bandă de 3,5 m lăţime;

- cele cu o lungime de maximum 100 m - minimum 2 benzi (total 7 m), cu trotuar cel puţin pe o latură şi supralărgiri pentru manevre de întoarcere la capăt.

4.11.2 - Pentru locuinţe semicolective cu acces propriu şi lot folosit în comun se vor asigura:

• accese de serviciu pentru colectarea deşeurilor menajere şi pentru accesul mijloacelor de stingere a incendiilor;

• în cazul unei parcelări pe două rânduri, accesele la parcelele din spate se vor realiza prin alei de deservire locală (fundături):

- cele cu o lungime de maximum 30 m - o singură bandă de 3,5 m lăţime;

- cele cu o lungime de 30 m până la maximum 100 m - minimum 2 benzi (total 7 m), cu trotuar cel puţin pe o latură; supralărgiri pentru manevre de întoarcere la capăt.

4.11.3 - Locuinţele colective cu acces şi lot folosit în comun vor fi prevăzute cu:

• accese de serviciu pentru colectarea deşeurilor menajere şi pentru accesul mijloacelor de stingere a incendiilor;

• accese la parcaje şi garaje.

4.12 - Toate categoriile de construcţii

Pentru toate categoriile de construcţii şi amenajări se vor asigura accese pentru intervenţii în caz de incendiu, dimensionate conform normelor pentru trafic greu.

În cazul construcţiilor ce formează curţi interioare, asigurarea accesului vehiculelor de pompieri se va face prin ganguri cu o lăţime minimă de 3 m şi o înălţime de 3,5 m.

Accesele şi pasajele carosabile nu trebuie să fie obstrucţionate prin mobilier urban şi trebuie să fie păstrate libere în permanenţă.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-12-2022
Vizitator
Detin un teren (aproximativ 10 Ha). Ca sa-l pot exploata corespunzator (as dori ptr o dezvoltare industriala sau parc logistic), am nevoie de un drum corespunzator. In acest moment exista un drum de 3M latime care are si o curba la 90 grade ,aceasta facand imposibil circulatia vehiculelor grele. Exista o varianta, dar este pe un teren aflat in administrarea RAAPPS (deci in proprietatea statului). Ca si mentiune,acest teren al RAAPPS pe care as propune sa se faca drumul de acces ,este oricum un teren pe care nu se poate construi nimic deoarece retragerile obligatorii fata de axul bretelelor de la autostrada (50ML) fac sa nu mai ramana spatiu ptr eventuale constructii . Un drum insa nu ar implica nicio restrictie. As dori sa stiu daca exista vre-o cale legala prin care sa pot beneficia de acces la terenul meu trecand sau construind un drum de acces pe terenul RAAPPS. Mentionez ca in situatia respectiva nu sunt numai eu ci si alti proprietari cu care ma invecinez. Deasemeni,peradoxal chiar RAAPPS detine tot in acea tarla un teren de aprox.35 Ha pe care nici dumnealor nu-l pot exploata la valoarea reala din acelas motiv:drum de acces necorespunzator.
Răspunde
 10-05-2023
Vizitator
buna ziua. detin un teren la intrarea pe o alee de acces, formata din 2 loturi de 2m latime fiecare. drumul are cca 150m lungime si o latime de 4m. pe partea stanga a drumului, terenul este in totalitate construit, pe dreapta este terenul meu cu lungime de 74ml. Urbanism sector 3 imi cere largirea aleii la 7m, jumatate de la mine si restul de la Dumnezeu - ca nimeni de pe partea stanga nu va ceda. Suntem in 2023 si PUZ sector 3 este anulat in instanta - este in regula solicitarea de supralargire, chiar si pentru o suprafata de 25% din totalul drumului? sau este o cerere fara rezultat pozitiv? caci in zona respectiva "voi asigura" parcarea fortata a unor proprietari de apartamente fara loc de parcare pentru masinile lor, nicidecum pentru trafic. Ei mi-au dat prin CU drum de 4m, apoi s-au razgandit intrucat exista o AC anterioara care continea aceasta supralargire. Multumesc
Răspunde
 03-10-2023
Vizitator
Bună ziua,mama mea locuiește pe o stradă care are lățimea de 5,5metri,iar cei de la o firma privată vor să pună gard închizând calea de acces la doar 1,5m.Au voie prin lege sa îngrădească calea de acces pt.pompieri,salvare,utilaje de deszăpezire,mașină de gunoi,având în vedere că există și o coloană stradală de gaze, apă...???Care este mai exact calea de acces din fața unui imobil pt pietoni și pt acces auto???? Mulțumesc.
Răspunde
 19-12-2023
Vizitator
Av.STARJIL M. a scris pe 08-07-2022:
https://www.urbanambition.ro/servitutea-si-dreptul-de-trecere/
Ce se intampla cand drumul de acces nu are nici pana in 25m si nici pana in 100m, ci are cca 200m?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.