Forum avocaţi > Civil

Sucesiune dupa parinti.

28-07-2022
Vizitator
va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez.sunt singura fiica in viata dintre cei 5 copii.Parinti au decedat in urma cu multi ani [tatal in 1973,mama in 2000]fara sa facem nici un act ptr. sucesiune.Eu m-am ocupat mai mult de gospodaria ramasa, desi in casa a ramas un frate[acuma decedat] dar fiind cu probleme de vicii n-a facut nimic.Ceilalti frati au primit fiecare cateceva de la parinti[terenuri].As vrea sa deschid succesiunea ptr casa care este cam in paragina.Casa a fost renovata de mine in 1968 dar nu am acte ptrca,traia tatal si au fost facute pe numele lui.Intrebarea este:1.oare merita sa intru in judecata cu frati in sensul ca as putea castiga eu casa.
.2.cum as putea dovedi inafara de martori si actele originale de constructie pe care le-am pastrat
.3.am platit impozitele ptr.casa.
4.am facut unele reparatii si amenajari pe linga casa.multumesc
Răspunde
 29-07-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui sa dezbateti mostenirea, chemand in judecata urmasii celorlalti mostenitori.

Referitor la imbunatatirile aduse imobilului, le puteti demonstra prin inscrisuri, martori si expertize de specialitate.

Plata impozitului o puteti dovedi prin chitante.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-07-2022
Vizitator
n-am acte pe numele meu .eventual ceva martori.Actele de renovare sunt la mine in original dar tot pe numele tatalui,eu neputand achita,nu aveam pozitie.M am bazat pe incredere,ceilalti frati cunosteau siuatia,nepotiicred ca nu acepta.multumesc
Răspunde
 31-07-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Va trebui sa dezbateti mostenirea in instanta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-08-2022

Problema este că un frate,a deschis succesiune in anul 1991 după mamă( rectific mama a decedat in 199o),deși nu avea nimic pe numele ei iar după tată nu se a deschis succesiunea.Ceilalti frați n am fost anunțați și ne- am trezit renunțători iar fratele cu toată casa părintească
N-a scos certif. la vedere am aflat de el cu ocazia altui proces.ce e de făcut,se poate contesta după 30 ani? Am vrea sa facem partajul cu toți fratii.Multumesc.
Răspunde
 04-08-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru anularea certificatului de mostenitor si dezbaterea mostenirilor de pe urma parintilor dvs.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-08-2022

D- na avocat,fratele n;- revendicat( utilizat) acest certificat de moștenitor niciodată(30) de ani.nu l-a anunțat la primarie ,cei doi frați s-au ocupat de casa,deci asta nu contează?. El a locuit Intr o casa constr.tot de tatăl meu.Multumesc.
Răspunde
 05-08-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Din moment ce s-a emis acel certificat, fara a se dezbate mostenirea in prezenta tuturor mostenitorilor, acel certificat de mostenitor va trebui anulat si ulterior va trebui dezbatuta mostenirea.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.