Forum avocaţi > Civil

Parcare pe proprietatea comuna a blocului

04-08-2022
Vizitator
Buna ziua!

Va rog pe aceasta cale sa ma lamuriti si eventual sa-mi dati niste repere legislative in speta urmatoare:

Locuiesc la bloc de apartamente, care au fost cumparate in totalitate de cei ce locuiesc in acest bloc.
Cu ceva ani in urma au fost niste litigii cu un proprietar de pamant in vecinatatea blocului care insista ca poate sa faca gard pana în trotuarul de langa temelia blocului. Atunci am aflat ca odata cu cumpararea blocului de catre proprietari ei detin (la comun) si o zona de circa 7 metri in jurul blocului, proprietate comuna a blocului (ca si casa scarii)
Intrebarea mea este urmatoarea:
Pot cere unui detinator de autoturism(care nu locuieste in acest bloc) sa nu parcheze sub geamul meu, adică pe propritatea privată a blocului?
Care sunte temeiurile legale in urmatoarele situatii:
- pentru mine sa cer mutarea masinii de pe propritatea comuna a blocului, nefiind locatar cu drepturi in acest bloc;
- pentru el sa ma refuze, neacceptand cele de mai sus si sustinand ca este domeniu public si ca poate parca unde vrea?

Va multumesc anticipat!

Cu stima,
Nelu MITRU
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.