Forum avocaţi > Civil

Calcul sulta partaj apartament prima casa

06-08-2022
Vizitator
Am divorțat la instanta. Nu avem copii. Urmează partajul tot în instanță. Avem de împărțit un apartament luat prin programul Prima Casa in timpul căsătoriei acum 4 ani. S-au achitat 4 ani, au mai rămas de achitat încă 26 ani. Cum se calculează sulta?? Aud mai multe variante..
1. Jumătate din avans și jumătate din ratele achitate până în momentul divorțului/partajului sau
2. Se evaluează apartamentul din nou, și din acea valoare se scade datoria rămasă către banca, iar suma ramasa se împarte între soți???
Cel mai des mi sa răspuns că varianta 1 ar fi, la cere unii mi-au spus că s-ar adăuga și un spor la sulta, reprezentând faptul că valoarea apartamentului a crescut. Dar mai sunt unii care mi-au spus de varianta 2
Nu exista un mod unitar de calcul??? Sau fiecare soț cere în instanță cum ii convine lui iar judecătorul decide când varianta 1 când 2 după cum consideră el ???
Răspunde
 06-08-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Instanta se va pronunta raportat la ce solicita partile.

De regula, imobilul se atribuie in natura unuia dintre soti, cu obligarea acestuia la plata unei sulte reprezentand 1/2 din costul avansului si cel al ratelor achitate in timpul casatoriei, catre celalalt sot.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-02-2023
Vizitator
Bună ziua,
Cam în aceeași situație sunt și eu. Eu vreau sa rămân cu apartamentul si sa ii dau o sulta, dar fosta soție vrea sa vindem, sa achitam creditul și sa împărțim banii. Vreau și eu sa știu care ar fi varianta pe care o poate da instanța.
Mulțumesc.
Răspunde
 05-02-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Instanta admite cererea uneia dintre partile procesuale, in functie de probele pe care urmeaza sa le administreze.

Solicitati prin cererea de chemare in judecata, daca aveti calitatea de reclamant sau prin cererea reconventionala, daca aveti calitatea de parat, atribuirea imobilului in natura catre dvs, cu obligarea la plata unei sulte aferenta cotei pe care o detine fosta sotie.

De asemenea, va fi avut in vedere si creditul, daca a fost contractat in timpul casatoriei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2023
Vizitator
Eu am calitatea de parat.
Fosta sotie o sa sa îmi fie atribuit mie apartamentul, sa ii dau ei o sulta de 1/2 din valoarea de piață actuala a apartamentului și eu sa rămân in continuare cu creditul sau sa ii fie atribuit ei, sa îl vândă, sa achite creditul și sa împărțim banii.
Eu o sa cer sa rămân cu creditul și sa ii dau o sulta egala cu 1/2 din toate cheltuielile avute cu achiziționarea apartamentului ( 50% din avans, 50% din ratele achitate și 50% din suma dusa din credit anticipat)
Este vreo șansă să obțin eu ceea ce vreau, ați auzit sa fie câștig de cauza în astfel de situații sau variantele fostei soții sunt cele corecte.
Va mulțumesc!
Răspunde
 12-02-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Instanta apreciaza in functie de probele pe care urmeaza sa le administreze si de apararile partilor.

Formulati cerere reconventionala, in termenul legal.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.