Forum avocaţi > Civil

Anulare Certificat Mostenitor

07-08-2022
Vizitator
Buna ziua!
Mătușa mea( sora mică a mamei din a 2 a căsătorie a bunicii) a scos certificat mostenitor (s.a declarat unica, mi-a confirmat Arhiva Succesorală) in 1995. Certificatul de moștenitor timp de 27 de ani nu a fost inregistrat/depus la Direcția taxe si impozite a Primăriei x. Mi.au eliberat acum o saptamana Rolul fiscal, nicidecum nu figura mătușa in evidențele primăriei. În 1996 a vandut prin contract v/c casa si terenul mamei mele( mama le avea mostenire de la tatăl ei natural) iar în anul 2021 a vandut ( acestea erau de pe parte a bunicii) 2 corpuri de construcții(alipite) + terenul aferent, acestea aflandu-se in Sinaia.
Mătușa este la Mănăstire de 6 ani. Are Parkinson grad 5+ demență( de vreo 2 luni e imobilizată într-un carut cu rotile). Maica Stareță m.a anunțat din senin(acum o luna) ca acum 4 luni mătușa mea a facut procură(eu cred ca e vb de alt act !!! ) unui fost elev de al ei, în care ii lasa tot ceea ce deține. Acesta s.a dat drept preot față de toți din Manastire inclusiv față de mătușa mea( in fapt, e funcționar la administrația unei biserici din sectorul 3 l.am aflat) Maica Stareță si el(acest individ) mi.au spus personal ca acum 4 luni i.au facut IML ul mătușii, apoi aceasta a semnat notarului actele in prezenta a 2 martori. In plus de asta, am aflat ca el e aparținatorul mătușii !!!Sâmbăta trecută am fost sa discut cu toti 3 ( maica stareta,mătușa mea si individul(care individ, dupa ce am facut cunostinta, a disparut imediat trimițând vorbă prin alta Maică de acolo, ca nu mai vine, are treaba)
Ce am de facut- înainte să demarez mai multe "proceduri " ?!
Va multumesc, orice raspuns mi-ar prinde bine, mi-ar ridica un pic moralul la toată murdaria asta...
Răspunde
 07-08-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Speta dvs este destul de complexa si pentru un raspuns pertinent trebuie analizata concret situatia de fapt.

Avand in vedere faptul ca matusa dvs are probleme medicale care ii afecteaza discernamantul, puteti solicita in instanta instituirea tutelei speciale sau a consilierii judiciare.

Ulterior puteti solicita anularea contractelor incheiate de aceasta, in functie de situatia de fapt.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-08-2022
Vizitator
Săru'mâna mult ptr amabilitate si raspunsul profesionist. Un trandafir catifelat ptr dvs.

Am luat atitudine; am demarat procedurile.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.