|
10-08-2022 |
 | Val
|
| Va rog să mă lămuriți,am o problema f "ciudata"e vb.de un certificat de moștenitor eliberat in 1991 după decesul mamei,tata a decedat in 1975.toate bunurile,casa,terenuri erau pe numele tatălui.dupa decesul mamei ,un frate a deschis succes.dupa mama și a revendicat la notar casa și terenul aferent casei.(repet mama nu avea nimic pe numele ei,ceilalti frați(4) nu au aflat nefiind citați.(s-au considerați renunțători)prin urmare fratele respectiv a rămas cu certificat de moștenitor pe casa parinteasca.Intreb,e posibil sa moștenești pe cineva care nu are nimic pe numele lui iar după tata nu s-a deschis succesiune,mulțumesc. | |
|
|
|
10-08-2022 |
 | Maria Mustea Vizitator |
| Fratele meu a fost casatorit iar sotia acestuia a decedat. In timpul acelei casatorii si-a cumparat o casa. Dupa decesul sotiei s-a recasatorit cu o alta femeie dar cu aceasta nu are copii. A doua sotie l-a parasit in urma cu un an de zile, iar el s-a imbolnavit. In ultima vrema am avut grija de el dar acum a decedat. Eu, ca sora, pot sa solicit inventarul de succesiune sa primesc si eu o parte din bunurile lui? | |
|
|
|
11-08-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| In situatia descrisa de dvs., defunctul dvs. frate areo sotie; erau despartiti in fapt, dar nu divortati,din cate inteleg. Deci, sotia are drept la mostenire, teoretic. Daca cu prima sotie a avut vreun copil, 3/4 mosteneste copilul, iar 1/4 sotia din acte. Daca nu a avut niciun copil, atunci dvs. ca si sora aveti 1/2 din mostenirea fratelui, restul 1/2 l-ar avea sotia din acte. Daca sotia nu depune intr-un an de zile declaratia de acceptare,ramaneti dvs. unica mostenitoare. Faceti acum la orice notar o declaratie de acceptare a succesiunii, fara sa deschideti succesiunrs, ca sa fiti acoperita si sa vedeti cine pretinde mostenirea in termenul legal si pe urma veti sti cum sa actionati. De retinut ca de la data despartirii in fapt, tot ceea ce a achizitionat defunctul sunt bunuri proprii. Iar sotia care l-a parasit nu are niciun drept sa intre in casa. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-08-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Maria Mustea a scris pe 10-08-2022: Fratele meu a fost casatorit iar sotia acestuia a decedat. In timpul acelei casatorii si-a cumparat o casa. Dupa decesul sotiei s-a recasatorit cu o alta femeie dar cu aceasta nu are copii. A doua sotie l-a parasit in urma cu un an de zile, iar el s-a imbolnavit. In ultima vrema am avut grija de el dar acum a decedat. Eu, ca sora, pot sa solicit inventarul de succesiune sa primesc si eu o parte din bunurile lui? In primul rand mergeti la un notar si dati o declaratie de acceptare a mostenirii, in termenul legal. Daca imobilul a fost achizitionat in timpul primei casatorii, atunci acea doamna detinea o cota de 1/2 din imobil. S-a dezbatut mostenirea de pe urma primei sotii? Exista alti mostenitori de pe urma dansei, in afara de fratele dvs? Celei de-a doua sotii ii revine o cota de 1/2 din masa succesorala, adica din cota din imobil detinuta de defunct si din totalitatea celorlalte bunuri ce compun masa succesorala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-08-2022 |
 | Catalin1983
|
| Buna seara.va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Matusa mea si unchiul meu s-au casatorit acum 25 de ani.cei doi au avut impreuna o casa si o masina.unchiul meu are un baiat dintr-o alta casatorie.acum 2 ani unchiul si matusa mi-au vandut casa mie de teama ca nu cumva dupa moartea unchiului,fiul acestuia sa o dea afara din casa pe matusa mea(s-a incheiat contract de vanzare-cumparare in fata notarului).anul acesta unchiul a murit.la 3 luni dupa moartea unchiului i-am dat casa matusii inapoi pentru a sta linistita ca nu o va da nimeni afara din casa(s-a incheiat contract de vanzare-cumparare in fata notarului).acum fiul difuntului a deschis succesiunea,la succesiune intre matusa mea si fiul difuntului s-a impartit doar masina,acesta din urma amenintand-o pe matusa mea ca o va da in judecata pentru casa.acum intreb exista vreo posibilitate ca fiul difintului sa ii ia casa matusei mele?exista vreo posibilitate sa atace sau sa darâme cele 2 contracte de vanzare-cumparare incheiate in fata notarului? | |
|
|
|
13-08-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Orice persoana se poate adresa instantei, in situatia in care considera ca i au fost lezate anumite drepturi. In speta descrisa, sansele de castig ale fiului sunt minime, mai ales daca acele contracte au fost incheiate in fata unui notar, cu respectarea prevederilor legale. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-08-2022 |
 | Catalin1983 Vizitator |
| |
|
|
|
|
Răspuns rapid |