Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

As dori sa stiu si eu ce posibilitate am sa dau un ziar in judecata pentru publicarea unui articol

14-05-2014
Vizitator
In data de 21/10/2013 fratele meu a decis sa isi puna capt zilelor prin spanzurare intro magazie de lemne din locuinta noastra din comuna malu mare dolj fiind gasit de bona ficei mele sa anuntat la 112 au ajun la fata locului toti care trebuiau sa vina printre ei si presa bine inteles ne anuntata de nimeni din famili sau catarat pe garduri sa faca poze sa filmeze infine. Problema mea este urmatoarea adoua zi apare un articol in gazeta de sud cu acest eveniment normal cum au mai aparut si altele dar problema este ca aici apare numele persoanei decedate intreg locul de munca adresa unde si colac peste pupaza si faza ca suferea de o boala incurabila. El a lasat un bilet in care printre altrle zicea "ca si asa sufeream cu inima" dar de la asta pana la boala incurabila e mult
As dori sa stiu daca au dreptul sa publice asa ceva si daca nu ce cale pot sa urmez pentru a se face dreptate.
Va multumesc
Răspunde
 15-05-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
Violarea vieţii private

Art. 226. cod pen - (1) Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(4) Nu constituie infracţiune fapta săvârşită:
a) de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim;
b) dacă persoana vătămată a acţionat explicit cu intenţia de a fi văzută ori auzită de făptuitor;
c) dacă făptuitorul surprinde săvârşirea unei infracţiuni sau contribuie la dovedirea săvârşirii unei infracţiuni;
d) dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificaţie pentru viaţa comunităţii şi a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate.
(5) Plasarea, fără drept, de mijloace tehnice de înregistrare audio sau video, în scopul săvârşirii faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

a trecut termenul de plangere prealabila. incercati actiune in instanta civila pentru acordarea de despagubiri.

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-05-2014
Vizitator
Multumesc pentru raspuns.
Puteti sa ma reprezentati in instanta in acest proces sau daca nu puteti sa recomandati pe cineva din craiova?
Care ar fi costurile pentru acest proces?
Va multumesc
Răspunde
 15-05-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
eu greu de ales un avocat...daca ma pun in pielea dvs.
eu am drept de profesie la toate instantele din tara si Uniunea Europeana, dar pentru mine sunt destul de obositoare deplasarile la peste 150 km de Bucuresti.

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.