Forum avocaţi > Civil

Taxa timbru recurs impotriva incheierii sesizarii Curtii Constitutionale

24-08-2022
Vizitator
Buna ziua!
Am nevoie azi de un raspuns urgent.

Daca si cat anume se achita ca taxa de timbru RECURSUL impotriva incheierii de respingere a sesizarii Curtii Constitutionale.
Recursul se face in 48 de ore de la incheiere

Multumesc
Răspunde
 24-08-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Art. 13 - Cererile adresate Curţii Constituţionale sunt scutite de taxe de timbru.
Legea 47 din 1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale

Scuze. Acum am realizat ce intrebati de fapt. Nu am fost atenta.
Deci, cf. OUG 80/2013, consider ca s-ar aplica

Art. 24 - (1) Recursul împotriva hotărârilor judecătoreşti se taxează cu 100 lei dacă se invocă unul sau mai multe dintre motivele prevăzute la art. 488 alin. (1) pct. 1 - 7 din Codul de procedură civilă.

(2) În cazul în care se invocă încălcarea sau aplicarea greşită a normelor de drept material, pentru cereri şi acţiuni evaluabile în bani, recursul se taxează cu 50% din taxa datorată la suma contestată, dar nu mai puţin de 100 lei; în aceeaşi ipoteză, pentru cererile neevaluabile în bani, cererea de recurs se taxează cu 100 lei.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-08-2022
Vizitator
Asta stiam si eu, dar recursul este impotriva unei incheieri si nu hotarare judecatoreasca.Azi trebuie sa depun recursul.Vad eu ce fac.Din experienta invata omul.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.