Forum avocaţi > Civil

Nu pot face succesiunea

27-08-2022
Vizitator
Primaria refuza sa modifice decizie de impunere gresita. În afara de proces ce se poate face cu ei? Nu pot face succesiune fără taxe plătite și ei zic ca nu am calitate de moștenitor ca să facă ei o noua decizie de impunere.
Răspunde
 27-08-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Solicitați la un notar eliberarea unui certificat de calitate de moștenitor.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-08-2022
Vizitator
Dar de ce sa le fa jocul lor când e clar ca au greșit? Tot eu sa plătesc? Și ce notar face asta fără a avea nici un bun în dezbatere?
Răspunde
 28-08-2022
Vizitator
Poate sa vă dea notarul doar un certificat de calitate de moștenitor daca nu sunt bunuri.
Răspunde
 28-08-2022
Vizitator
Sunt bunuri si nu vreau sa dau bani la notar ca sa corecteze ei greaseala lor de nemernici
Răspunde
 29-08-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mergeti la un notar sa obtineti certificatul de mostenitor, in caz contrar nu aveti calitatea necesara pentru solutionarea litigiului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-09-2022
Vizitator
Pentru ce bun sa faca notarul asa ceva? Cred ca nu ati inteles speta, mai cititi odata.Si va rog nu mai repetati in raspunsurile dvs ce spun alti avocati, doamna Barbulescu, faceti asta de mult timp, e jenant ce faceti. Scrieti cu capul dvs, nu copiati aproape identic ce spun altii.
Răspunde
 11-09-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Stimata doamna, eu v-am explicat ca din punct de vedere legal, nu puteti intreprinde niciun demers juridic fara a avea calitatea de mostenitor.

Cat despre raspunsurile mele, daca ati verifica forumul ati observa sa sustinerile dvs sunt nefondate.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-09-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Ana Popescu a scris pe 27-08-2022:
Primaria refuza sa modifice decizie de impunere gresita. În afara de proces ce se poate face cu ei? Nu pot face succesiune fără taxe plătite și ei zic ca nu am calitate de moștenitor ca să facă ei o noua decizie de impunere.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti, daca nu l-ati facut deja, este sa dati - independent de deschiderea succesiunii - o declaratie de acceptare a succesiunii. Ca sa evitati ulterior situatia de a demonstra ca ati acceptat mostenirea tacit. Aceasta declaratie o puteti da la orice notar din tara si se inscrie intr-un registru national. Costa aprox 60 de lei.
Ulterior, puteti deschide succesiunea, indicati mostenitorii si Nu declarati bunuri la acel moment. NU va obliga nimeni. Si cereti doar certificat de calitate de mostenitor. Cost: aprox.500 lei.
Apoi, cand vreti sa declarati si bunurile, veti obtine un certificat suplimentar.

Daca sunteti singura mostenitoare, cereti notarului care instrumenteaza declaratia de acceptare a mostenirii sa va insereze si declaratia pe proprie raspundere ca sunteti singura mostenitoare. S-ar putea sa va justificati calitatea doar cu aceasta declaratie la primarie, caz in care nu mai trebuie certificatul de calitate.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.