Forum avocaţi > Civil

Partaj concubinaj

28-08-2022
Vizitator
Fiica mea a cumpărat un apartament in cote indivize de 1/2 și 1/2 cu concubinul ei in următoarele condiții:

-banii au fost integral ai ei, exista diverse probe bancare și cu martori;

-antecontractul de vânzare cumparare era semnat cu cateva luni înainte pe numele ei cu cota de 100% și a fost radiat chiar in ziua semnarii contractului de vânzare cumparare. La același notariat si in aceeasi zi Z s-a făcut 1) radierea vechiului antecontract pe numele fiicei mele, 2) încheierea unui nou antecontract 50% fiica mea si 50% concubinul ei, 3) contract de vânzare-cumparare apartament 50%/50%

-in ziua Z fiica mea se afla in ziua a 6-a după naștere prin cezariana

-concubinul ei a declarat public (se poate proba in afara oricarei urme de indoiala) ca a insistat sa fie trecut in contractul de cumparare al apartamentului chiar daca nu a contribuit pentru ca voia jumătate de apartament și ca altfel si-ar fi văzut de drum

Toate cele de mai sus se pot proba.

Ce nu se poate proba este starea fiicei mele la momentul respectiv pe care v-o spun eu dar ca și mama nu credem că foloseste la ceva:

-daca nu ar fi fost in perioada post partum

-daca nu ar fi fost amenintata ca va fi lasata singura cu copilul

-dacă nu s-ar fi speriat de consecintele morale și care tineau de onoarea ei din a avea un copil in afara unei relații mai mult sau mai puțin formale

Nu ar fi semnat niciodată acel contract la care doar ea a contribuit.

După 6 ani de convietuire in concubinaj, el vrea sa plece și mai vrea jumătate din casa. Nu conteaza copilul, nu conteaza ca nu a pus nici in ban, declara oricui vrea sa îl asculte ca "actele conteaza, cât am pus cat n-am pus, vreau jumătate din apartament".

Acuma un avocat ne-a zis de viciu de consimtamant dar altul ne-a zis ca nu o sa tina pentru ca nu exista probe care sustin violența psihica și ca ar trebui ca fiica mea sa ii dea ce cere ca un proces tot acolo va duce.

Are cineva un punct de vedere mai nuantat?
Răspunde
 29-08-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din pacate sansele ca fiica dvs sa obtina intreg imobilul, fara a-i achita sotului o sulta, reprezentand cota de 1/2 pe care acesta o detine, sunt minime, din moment ce imobilul a fost achizitionat prin contract notarial, incheiat cu respectarea dispozitiilor legale.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-08-2022
Vizitator
Dar concubinul datoreaza sulta pentru banii avansati de fiica mea astfel incat el sa figureze ca proprietar pe jumătate, asumand ca exista probe? Situația de concubinaj exista la momentul respectiv și exista și acum.
Răspunde
 29-08-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In functie de probele pe care le detine, fiica dvs poate solicita obligarea sotului/concubinului la plata a 1/2 din costul avansului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.