Forum avocaţi > Civil

Alocatie de sustinere a familiei

29-08-2022
Vizitator
Buna ziua daca am o masina mica mai veche de 10 ani si o remorca de 750kg cu vechimea de 6 ani mai pot beneficia de alocatia de susținere a familiei? Va mulțumesc.
Răspunde
 29-08-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Masina, daca e mai veche de`10 ani, nu conteaza.
SI nu conteaza nici remorca, daca nu aveti camion.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-08-2022
Vizitator
Multumesc frumos pentru raspuns, problemă este că doamna de la primarie nu imi accepta dosarul din cauza remorcii nu am ce sa fac.
Răspunde
 30-08-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Parerea mea este sa mergeti cu legea in mana la primarie. Legea 277/2010 si normele metodologice HG 38/2011 care fac trimitere la normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Aici scrie in anexa 1 ce fel de bunuri mobile sunt vizate si va pot exclude.
Bunuri imobile

Clădiri sau spaţii locative, altele decât locuinţa de domiciliu şi anexele gospodăreşti

Terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă şi alte terenuri intravilane care depăşesc 1.000 mp în zona urbană şi 2.000 mp în zona rurală

Bunuri mobile, aflate în stare de funcţionare

Autoturism şi/sau motocicletă cu o vechime mai mică de 10 ani
Două sau mai multe autoturisme şi/sau motociclete cu o vechime mai mare de 10 ani
Autovehicule: autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fără remorci, rulote, autobuze, microbuze
Şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi
Utilaje agricole: tractor, combină autopropulsată
Utilaje de prelucrare agricolă: presă de ulei, moară de cereale
Utilaje de prelucrat lemnul: gater sau alte utilaje acţionate hidraulic, mecanic sau electric

Deci, trebuie sa fie un autocamion cu sau fara remorca. Remorca camionului nu o puteti pune la o masina mica.
Nu orice remorca.

In plus, doamna face un abuz. Ea nu are dreptul sa refuze primirea dosarului, ca nu ea il aproba, ci primarul, prin decizie. Doar acesta poate respinge cererea. Si cum ar putea sa o respinga daca nu o vede?

Deci,curaj,nu va lasati intimidata de oricine.Cereti numar de inregistrare pe cerere si solicitati raspuns scris.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-08-2022
Vizitator
Va mulțumesc frumos pt ajutor
Răspunde
 31-08-2022
Vizitator
Av.STARJIL M. a scris pe 30-08-2022:
Buna ziua, am fost din nou la primarie si doamna de la asistenta sociala mi-a spus ca nu are cu ce sa ma ajute ca cei de la Iasi m-au gasit in baza de date cu remorca si ca ei au decis sa-mi respingă dosarul de alocatie de sustinere a familiei si ca va trebui să dau banii înapoi din 2017, si sa astept ca am sa primesc prin posta decizia cu suma pe care trebuie sa o dau inapoi. Nu v-am spus că remorca cand am cumparat-o a fost soțul la primarie la taxe si impozite a plătit taxa de inmatriculare si a mai facut ceva acte cu care a mers si a înmatriculat remorca la politie dar nu au trecut-o la impozit atunci abia acum au pus remorca la impozit. Nu stiu ce sa fac mai departe. Va multumesc.
Răspunde
 05-09-2022
Vizitator
Buna ziua, am fost din nou la primarie si doamna de la asistenta sociala mi-a spus ca nu are cu ce sa ma ajute ca cei de la Iasi m-au gasit in baza de date cu remorca si ca ei au decis sa-mi respingă dosarul de alocatie de sustinere a familiei si ca va trebui să dau banii înapoi din 2017, si sa astept ca am sa primesc prin posta decizia cu suma pe care trebuie sa o dau inapoi. Nu v-am spus că remorca cand am cumparat-o a fost soțul la primarie la taxe si impozite a plătit taxa de inmatriculare si a mai facut ceva acte cu care a mers si a înmatriculat remorca la politie dar nu au trecut-o la impozit atunci abia acum au pus remorca la impozit. Nu stiu ce sa fac mai departe. Va multumesc.
Răspunde
 05-09-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Doamna, cereti raspuns in scris de la primarie, neaparat. Vorbele nu valoreaza 2 bani si nu pot fi atacate in instanta. Sa-si asume toti raspunderea pentru ce scot pe gura,sub semnatura.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.