Forum avocaţi > Civil

Transfer bancar din strainatate cadou

31-08-2022
Vizitator
Buna ziua, am primit sume de bani in cuantum de peste 25.000 lei, in tranzactii repetate, de la un print al Quatarului. Aceste sume de bani reprezinta cadouri. Trebuiesc platite taxe la stat pt aceste sume? Care este suma maxima pe care o pot primit in decursul unui an fiscal fara a plati taxe, daca este cazul?

Multumesc.
Răspunde
 02-09-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Codul fiscal prevede ca veniturile din donatii nu sunt impozabile.
Insa donatia trebuie sa indeplineasca forma prevazuta de lege, in speta, forma notariala autentica daca vorbim de sume de bani peste 25.000 lei.
Fiind vorba de transfer de bunuri(si banii sunt bunuri) intre 2 state se aplica normele de drept international.
Bunul aflat în curs de transport este supus legii statului de unde a fost expediat. Adica, Romania in cazul dvs.
Deci,nu este exclus ca in termenul de prescriptie fiscul sa va solicite sa dovediti natura raportului juridic si sa va impuna.
Nu e exclus sa fiti si in vizorul Oficiului ptr spalarea banilor, fiind vorba de tranzactii repetate intre aceleasi persoane, care nu sunt rude.
Singurul lucru pe care puteti sa-l faceti pentru viitor este ca transferurile bancare individuale sa nu depaseasca pragul 'darului manual'. Iar suma maxima nu exista.
Puteti verifica si ce prevede legislatia statului de unde primiti banii in materie de donatii.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-09-2022
Vizitator
Banii i-am primit, tara expeditoare este Quatar, nu Romania. Am intrebat la ANAF, pot primi si 1 milion de euro, neimpozabili, cu conditia sa fie trimisi ca si cadou.

Multumesc, totusi, pt raspuns :)
Răspunde
 03-09-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Probabil nu ati citit cu atentie raspunsul meu.
V-am spus ca suma maxima nu exista.
Si ca veniturile din donatii nu se impoziteaza.
Si indiferent ce v-a raspuns la ghiseu ori in birou un angajat al fiscului, verbal, nu inlatura posibilele complicatii pe care vi le-am semnalat, pentru ca multi vorbesc fara sa stie despre ce vorbesc, adica in afara competentei lor.
Iar oficiul pentru spalarea banilor nu are nicio legatura cu ANAF.
Daca intr-adevar doriti sa stati linistit, cereti un raspuns oficial, in scris, de la Min.Finantelor.
Cu placere.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.