Forum avocaţi > Civil

Inscris notarial pentru adresa e-mail?

04-10-2022

Buna ziua,
Locuiesc in strainatate si detin un apartament in tara de care se ocupa o ruda care a murit. Dupa deces, am contactat presedintele asociatiei de proprietari pentru a-mi trimite prin email suma de plata pentru intretinere ca sa platesc prin internet (contul banacar il stiu). A refuzat si mi-a cerut sa-i trimit un inscris notarial prin care adresa mea de email sa fie recunoscuta legal ca fiind a mea. Nimeni de aici sau din tara nu a auzit de asa ceva! Cine poate garanta asa ceva? Unde se poate obtine?
Multumesc.
Răspunde
 04-10-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Luați legătura cu administratorul imobilului, a cărui date de contact, conform legii, trebuie să fie afișate la avizier. Administratorul se ocupă de stabilirea și încasarea cotelor de întreținere.
Dacă nu puteți să aflați informațiile pe care le doriți, împuterniciți pe cineva să se ocupe de aceste aspecte.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-10-2022

Nu am cheie de la bloc ca sa pot trimite pe cineva.
Spuneti-mi, va rog, a auzit cineva de un astfel de inscris? Cine il poate face?
Răspunde
 04-10-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
E o prostie ceea ce cere Președintele de bloc. De vreme ce transmiteți prin email documente prin care puteți să fiți identificată (carte de identitate, pașaport, titlul de proprietate, cerere semnată) nu văd vreun impediment la primirea informațiilor solicitate.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-10-2022

Baroul Iaşi
+4(0)747052007;WhatsApp:+4(0)740052007
ella.vatavu@gmail.com
Facebook
Mony a scris pe 04-10-2022:
Buna ziua,
Locuiesc in strainatate si detin un apartament in tara de care se ocupa o ruda care a murit. Dupa deces, am contactat presedintele asociatiei de proprietari pentru a-mi trimite prin email suma de plata pentru intretinere ca sa platesc prin internet (contul banacar il stiu). A refuzat si mi-a cerut sa-i trimit un inscris notarial prin care adresa mea de email sa fie recunoscuta legal ca fiind a mea. Nimeni de aici sau din tara nu a auzit de asa ceva! Cine poate garanta asa ceva? Unde se poate obtine?
Multumesc.

Nu exista asa-ceva; daca dl.presedinte isi face probleme la gandul ca ar divulga informatii confidentiale catre cineva necunoscut, puteti incheia contract de asistenta juridica cu un avocat care utilizeaza semnatura digitala pe documente. Ulterior, avocatul imputernicit de dvs. solicita - via email, desigur - informatiile respective printr-un document pdf semnat digital. Nu vad ce-ar mai avea de refuzat. Dar, daca nu vrea sau nu (se) pricepe ori nu poate pricepe... atunci trebuie gandita/gasita alta varianta.

Av. Mihaela-Luminiţa (Ella) VATAVU
Mobil:+4 (0) 740 052 007
WhatsApp: +4 (0) 740 052 007
Email: ella.vatavu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-10-2022

Multumesc. Este clar si solutia complicata si costitoare (pentru o incapatanare nejustificata).
Răspunde
 05-10-2022
Vizitator
Notarii au un serviciu numit certificare de site-uri internet / certificare de fapte, dar ca sa cereti asa ceva trebuie sa mergeti personal la notariat pentru a va da o incheiere de certificare, nu se poate online. O solicitare exagerata a presedintelui asociatiei.
Răspunde
 05-10-2022

Baroul Iaşi
+4(0)747052007;WhatsApp:+4(0)740052007
ella.vatavu@gmail.com
Facebook
Da, iata o idee! Totusi, nimeni nu poate avea certitudinea ca acea adresa email apartine proprietarului si, din acest motiv, cred ca mai degraba ar merge o declaratie in forma autentica (sub sanctiunea codului penal pentru fals in declaratii) ca adresa email "...@..." ii apartine. Oricum, discutia e de dragul teoriei; practic, dl. presedinte ar trebui sa ofere informatia - publica, afisata pe lista de intretinere. In alta ordine de idei, pentru un act notarial e musai sa te prezinti personal in fata notarului, in timp ce, pentru reprezentarea prin avocat - nu; poti incheia contractul de asistenta (si reprezentare) juridica si la distanta/online.

Av. Mihaela-Luminiţa (Ella) VATAVU
Mobil:+4 (0) 740 052 007
WhatsApp: +4 (0) 740 052 007
Email: ella.vatavu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.