Forum avocaţi > Civil

Declarație

06-10-2022
Vizitator
Buna ziua!
Am diverse probl cu obținerea unor acte( "lipsă" din primarie) ptr a deschide succesiunea si a merge in instanță.
Pot da declarație pe proprie răspundere că sunt nepoata bunicului matern, bunicii mele materne precum și nepoata unei mătuși ( din cea de-a 2 casatorie a bunicii materne) ?
Am actele mamei ( de naștere, căsătorie, deces) certif de deces al bunicii( decedată după bunic nr 2, doar atât, primaria susține că nu are niciun alt act al bunicii, de expl Certif din prima căsătorie; certif de deces al bunicului matern nu exista si nici vreun alt act) un TP in care mama si mătușa sunt trecute pe numele de fată si cam atât....
În certificatul de nastere al mamei este o greșeală: la numele tatălui este trecut prenumele acestuia...

Multumesc,
Răspunde
 06-10-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nu puteți să procedați așa, deoarece nu este valabilă pentru dovedirea rudeniei o asemenea declarație. Ar fi alte demersuri care pot fi făcute pentru a intra în posesia actelor de stare civilă necesare, cum ar fi apelarea la evidența persoanei pentru obșinerea de informații.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-10-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Gina Ella a scris pe 06-10-2022:
Buna ziua!
Am diverse probl cu obținerea unor acte( "lipsă" din primarie) ptr a deschide succesiunea si a merge in instanță.
Pot da declarație pe proprie răspundere că sunt nepoata bunicului matern, bunicii mele materne precum și nepoata unei mătuși ( din cea de-a 2 casatorie a bunicii materne) ?
Am actele mamei ( de naștere, căsătorie, deces) certif de deces al bunicii( decedată după bunic nr 2, doar atât, primaria susține că nu are niciun alt act al bunicii, de expl Certif din prima căsătorie; certif de deces al bunicului matern nu exista si nici vreun alt act) un TP in care mama si mătușa sunt trecute pe numele de fată si cam atât....
În certificatul de nastere al mamei este o greșeală: la numele tatălui este trecut prenumele acestuia...

Multumesc,

Nu puteti face o astfel de declaratie.

In primul rand faceti o declaratie de acceptare a mostenirii de pe urma mamei, in termenul legal, la un notar.

Ulterior va trebui sa solicitati un duplicat de pe inscrisurile lipsa, de la autoritatile emitente.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-10-2022
Vizitator
Adisan a scris pe 06-10-2022:
Nu puteți să procedați așa, deoarece nu este valabilă pentru dovedirea rudeniei o asemenea declarație. Ar fi alte demersuri care pot fi făcute pentru a intra în posesia actelor de stare civilă necesare, cum ar fi apelarea la evidența persoanei pentru obșinerea de informații.

Va mulțumesc, dle avocat!
Respect!
Răspunde
 06-10-2022
Vizitator
Av. Bratulescu Adela a scris pe 06-10-2022:
Gina Ella a scris pe 06-10-2022:
Buna ziua!

Multumesc,

Nu puteti face o astfel de declaratie.

In primul rand faceti o declaratie de acceptare a mostenirii de pe urma mamei, in termenul legal, la un notar.

Ulterior va trebui sa solicitati un duplicat de pe inscrisurile lipsa, de la autoritatile emitente.

Va multumesc dna avocat!
Am făcut pe vremuri succesiunea de pe urma mamei(căsătorită cu tatăl meu-ambii decedati)- am supliment de mostenire de pe partea bunicii materne. Termenul e depasit cu multi ani.
În al 2 lea rând, singurul notar de acolo m-a tot dus cu vorba de anul trecut( sunt multe "chestii in acte" )si se ferește, de curand m-a trimis în alt oraș. Deja s-a întrecut măsura cu multe, nu sunt lăsată să deschid nimic :( acte distruse în mod exprè s.a.
Am sa va urmez sfatul precum și al d-nului avocat.

Prețuire!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.