Forum avocaţi > Civil

Credit facut unei persoane cu Alzheimer

08-10-2022
Vizitator
Buna ziua.

Ma confrunt cu aceasta problema si postez aici pentru ca nu stiu exact cum sa procedez.
Mama mea este bolnava de Alzheimer.
Mentionez ca am act de curatela de la judecator. Eu lucrez in alt oras si in weekend.uri ma duc pe acasa sa o vad.
Ieri(vineri 7.10.2022) am aflat de la una din doamnele care o ingrijesc(sunt 2 doamne in total), ca a primit un card de rate de la Cetelem. Am sunat la respectivii si mi-au zis ca pe data de 21 sep mama a facut un credit de 15.000 lei de la Cetelem din cadrul magazinului Dedeman cu o rata lunara de 700 lei pe 27 luni, banii fiind transferati intr.un cont de Raiffeisen. Bineinteles ca acest lucru era imposibil sa.l faca singura deoarece este in stare grava si e in lumea ei adica nu stie in ce an suntem, nu iese singura din casa l, ca sa nu mai zic ca atunci cand era sanatoasa nu era adepta creditelor, fiind o persoana contra acestor lucruri. Ideea e ca eu banuiesc care din doamnele ce o ingrijesc pe mama a facut asta si a luat banii.

Ce pot sa fac dpdv legal ? Mi se pare inuman sa te folosesti de un om bolnav care nu mai stie de el ca sa faci asemenea excrocherie.
Si doi la mana, Domnii de la Cetelem cum au putut sa.i dea acesst credit fara ca curatorul (adica eu) sa fiu de fata pt ca ea nu mai are dreptul sa ia decizii deoarece nu mai e in deplina facultate mintala.

Va multumesc !
Răspunde
 08-10-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
1. Trebuie făcută o plângere penală, indicând poliției numele celor două persoane care o îngrijesc pe mama dvs, pentru se cerceta modalitatea de încheiere a contractului de credit și a se identifica persoana care a încasat banii.
2. Curatorul nu ia decizii în locul persoanei bolnave, ci o ajută să se descurce. Tutorele este cel care ia decizii pentru persoana bolnavă (care nu are discernământ). În acest caz, trebuie formulată o acțiune de punere sub interdicție a mamei dvs., prin care să cereți să fiți numit tutore. Doar apoi puteți să luați decizii pentru mama dvs.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-10-2022
Vizitator
Ok si eu ce ma fac cu acest credit...trebuie sa il platesc sau v.a trece pe numele persoanei care a fost cu mama sa.l faca ?
Răspunde
 08-10-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Trebuie să faceți o plângere penală și împotriva firmei și, eventual, și o acțiune pe cale civilă pentru anularea contractului. Contul de la Banca Raffeissen era al mamei dvs ? Au fost ridicați toți banii din cont ?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-10-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Popescu Stefan Andrei a scris pe 08-10-2022:
Ok si eu ce ma fac cu acest credit...trebuie sa il platesc sau v.a trece pe numele persoanei care a fost cu mama sa.l faca ?

Formulati de urgenta o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, prezentand situatia de fapt.

Pe de alta parte, va trebui sa solicitati instituirea tutelei speciale sau a consilierii judiciare, pentru ca mama dvs sa nu mai poata incheia acte.

Referitor la credit, notificati in prima faza firma de credit si solicitati anularea contractului de imprumut, in caz contrar va trebui sa solicitati acest lucru in instanta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.