Forum avocaţi > Civil

Succesiune cu 4 frati

17-10-2022
Vizitator
Buna.suntem 4 frați,ambii părinți sunt decedați,vrem să deschidem procedura de succesiune.eu am contribuit la renovarea casei in anul 1970 ceilalți nu au făcut nimic( toți decedați) iar acuma
nepotii doresc împărțirea casei in părți egale.cum pot dovedi să obțin macar 1/2 din casa iar frații( nepoții) cealaltă jumătate.nu am martori decât o vecina care știa acest lucru( multi sunt decedați). Va rog spuneți mi ce art.de lege m ar ajuta,doresc sa pastrez casa fiind singura care mă ocup și acuma de îngrijire,ceilalți frați sunt decedați iar nepotii ar vrea bani dar munca- nu.multumesc
Răspunde
 17-10-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Casa o veți putea păstra, deoarece locuiți acolo, dar trebuie să-i despăgubiți pe nepoții de frate/soră, conform cotei lor de 2/8, fiecare. În aceeasi cerere, solicitați instanței să constate că ați contribuit la renovarea/modernizarea casei, o expertiză de specialitate urmând a stabili care este valoarea îmbunătățirilor.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-10-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ella a scris pe 17-10-2022:
Buna.suntem 4 frați,ambii părinți sunt decedați,vrem să deschidem procedura de succesiune.eu am contribuit la renovarea casei in anul 1970 ceilalți nu au făcut nimic( toți decedați) iar acuma
nepotii doresc împărțirea casei in părți egale.cum pot dovedi să obțin macar 1/2 din casa iar frații( nepoții) cealaltă jumătate.nu am martori decât o vecina care știa acest lucru( multi sunt decedați). Va rog spuneți mi ce art.de lege m ar ajuta,doresc sa pastrez casa fiind singura care mă ocup și acuma de îngrijire,ceilalți frați sunt decedați iar nepotii ar vrea bani dar munca- nu.multumesc

Daca nu veti ajunge la o solutie amiabila cu privire la modalitatea de impartire a masei succesorale, va trebui sa dezbateti mostenirea in instanta.

Fiind 4 frati, fiecare va mosteni cate 1/4 din masa parajabila, iar in cazul mostenitorilor decedati, cotele le revin mostenitorilor acestora.

Fata de imbunatatirile aduse imobilului, puteti solicita obligarea celorlalti mostenitori la plata unei sulte catre dvs, reprezentand costul lucrarilor, conform cotei pe care o detin, in masura in care aveti dovezi in acest sens.

De asemenea, puteti solicita atribuirea imobilului in natura catre dvs, cu obligarea la plata unor sulte catre ceilalti mostenitori, conform cotelor pe care le detin.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.