Forum avocaţi > Civil

Accident rutier cu victima

21-10-2022
Vizitator
Buna seara. Poate ma ajuta cineva.
Azi am facut un accident rutier..in oras,vroiam sa virez la stanga,si nu vazuzem ca ajunge o motocicleta...deci nu am acordat prioritate ,baiatul cu motocicleta a intrat in masina mea.  Vazand ca a fost pe motocicleta,si probabil sub soc i s-a consiliat sa nu se miste pana ce nu ajunge ambulanta. Eu precizez ca am fost testat si mi-au si luat probe in spital,deci 0 alcool,iar masina era in regula cu acte si asigurare.
Baiatul a fost transportat la spital,a facut mai multe examene (CT/RMN) din care reiese ca nu are leziuni,inafara sa-l doara in zona abdominala. L-au internat sa-l tina sub supraveghere. Politia mi-a facut proces verbal ,si mi-au retinut permisul pana la resolutionarea cazului. 
Am vazut pe proces ca scrie despre art. 196 alin 2.  
 Am tot incercat sa inteleg ce consecinte sunt.
V-as ruga frumos ,poate cineva sa ma faca sa inteleg mai bine? Multumesc
Răspunde
 22-10-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
196 este vatamare corporala din culpa.
Alin.2 prevede ca fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane si care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,
săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
Si cand fapta a fost săvârşită ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
Ceea ce ste important este ca actiunea penala se pune in miscare doar laplangerea prealabila a victimei.
Politia deschide dosar insa va intreba victima daca intelege sau nu sa depuna plangere.
Vizitati daca se poate victima, intrebati-l daca are nevoie de ajutor, vedeti ce gandeste,oferiti-va ajutorul.
Important e sa vedeti cum evolueaza starea lui de sanatate, cate zile de ingrijiri medicale va avea.
Daca va avea sub 90 de zile de ingrijiri medicale si dvs. nu ati fost baut, fapta fiind din culpa,nu va fi penal.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-10-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Alex761 a scris pe 21-10-2022:
Buna seara. Poate ma ajuta cineva.
Azi am facut un accident rutier..in oras,vroiam sa virez la stanga,si nu vazuzem ca ajunge o motocicleta...deci nu am acordat prioritate ,baiatul cu motocicleta a intrat in masina mea.  Vazand ca a fost pe motocicleta,si probabil sub soc i s-a consiliat sa nu se miste pana ce nu ajunge ambulanta. Eu precizez ca am fost testat si mi-au si luat probe in spital,deci 0 alcool,iar masina era in regula cu acte si asigurare.
Baiatul a fost transportat la spital,a facut mai multe examene (CT/RMN) din care reiese ca nu are leziuni,inafara sa-l doara in zona abdominala. L-au internat sa-l tina sub supraveghere. Politia mi-a facut proces verbal ,si mi-au retinut permisul pana la resolutionarea cazului. 
Am vazut pe proces ca scrie despre art. 196 alin 2.  
 Am tot incercat sa inteleg ce consecinte sunt.
V-as ruga frumos ,poate cineva sa ma faca sa inteleg mai bine? Multumesc

In primul rand este foarte important daca persoana vatamata va formula plangere penala impotriva dvs in termenul legal, in caz contrar dosarul se va inchide si vi se va restitui permisul, eventual dupa aplicarea unei sanctiuni contraventionale.

De asemenea, trebuie vazut cate zile de ingrijiri medicale va obtine persoana vatamata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.