Forum avocaţi > Civil

Furt curent constatat la 5 ani după cumpărarea casei

31-10-2022
Vizitator
Buna seara va rog mult sa ma lamuriti.

Am achiziționat o casa în 2017, casa era finisata mobilata etc (nu am făcut reparații la tencuiala casei, izolare cu ampora etc), am schimbat contractul de energie pe numele meu, am făcut cerere de inlocuire a contorului (atunci când m-am mutat acesta era defec, nu afisa nimic pe ecran), a fost înlocuit de îndată (nu stiu daca are importanta acest lucru cu aparatul de contorizare dar de aici poate rezulta din start ca am bună-credință). Se poate constata cu acte când am luat casa, poze de atunci cum ca era izolata si tencuita si vs eu nu i-am dus modificări.

Acum in 2022, am tăiat o salcie din curte iar o creanga a căzut pe cablu enel, au venit sa il înlocuiască iar in acel moment când au trebuit sa taie prin ampora ca sa isi facă treaba au găsit un cablu care nu era conectat la contor. Acel cablu a fost tăiat de ei si mi-au făcut proces verbal de constatare unde au scris ca au găsit un cablu care nu era conectat la contor.

Eu am menționat pe PV ca m-am mutat în 2017 si ca nu stiu alte detalii. Acum întrebarea mea este, daca ei au tăiat acel cablu iar cablu venea la mine în casa nu trebuia ca eu sa nu mai am lumina/curent la vreuna dintre prize? Am verificat cu o lampa la curent și fiecare priza funcționează. Deci cum se fura curent?? Nu pare logic sa meargă toată prizele, eu cred ca acest lucru demonstrează ca acel cablu nu ducea nicăieri!

Acum am înțeles ca PV merge la București și ca peste un timp voi primi o suma f mare de achitat de ordinul sutelor de milioane, au ei o formula de calcul pentru ultimii 3 ani. Acea decizie a companiei o pot contesta iar mai apoi daca nu vreau sa plătesc as fi dat în judecata.
Ei nu au demonstrat ca acel cablu mergea undeva, nu sunt interesați de acest lucru dar nu pot acuza asa practic fara sa verifice. Sunt de acord sa vina sa îmi taie toata ampora si sa vedem unde duce acest cablu, daca nu duce nicăieri atunci ce furt de curent ar fi? Ei nu mi-au arătat practic de unde pana unde se duce acest cablu.

Cum pot sa îmi demonstrez nevinovăția in aceasta situație? Am vreo sansa la un proces sau nu? ce trebuie sa fac, sa plătesc acea suma colosala pe nedrept?
Răspunde
 31-10-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand trebuie sa asteptati sa vedeti ce demersuri vor intreprinde dansii si ulterior, in functie de caz, sa va adresati instantei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.