Forum avocaţi > Civil

Cadastru intocmit incorect

02-11-2022
Vizitator
Buna ziua!
Parintii mei locuiesc locuiesc intr o zona rurala. In partea de sud a proprietatii curge un valcel care se varsa intr-o garla atunci cand ploua.
Acum 10 ani, proprietatile din comuna au beneficiat de cadastru gratuit insa parintii mei nu au putut beneficia pt ca la acel moment era succesiunea in curs.
Vecinii din partea cu valcelul au facut cadastrul insusindu-si si valcelul, adica hotarul figureaza acum prin gardul construit de parintii mei(cu semnatura primariei, fara stirea parintilor mei).
Recent, parintii mei au inceput o lucrare de consolidare a gardului deoarece apa sapase pe sub gard si se strambasera tevile care il isusineau. Vecinii s-au sezizat asupra faptului ca tatal meu a depasit cu 40 cm( fundatia gardului), spunand ca ai mei au intrat pe proprietatea lor( desi tatal meu le facuse cunoscuta intentia si initial au fost de acord.
Dupa mai multe discutii si sezizari facute la primarie ar exista 2 optiuni:
- talal meu sa dea primaria in judecata pt desfiintarea cadastrului si refacerea acestuia cu hotarul pe firul apei
- Intelegerea amiabila a partilor( la ultima discutie cu secretarul primariei a ramas sa se stabileasca o intalnire intre parti si un reprezentant al primariei pentru mediere);problema este ca acesti vecini au devenit foarte agresivi verbal, amenintand ca vor strica gardul lucru pe care partial l-au si facut( au taitat cu flexul plasa de la gard). Parintii mei au chemat politia si momentan s-au oprit)
Intrebari:
1. Exista un termen in care cadastrul poate fi atacat?
2. Exista posibilitatea ca primaria sa se sesizese cu privire la greseala, sa ia in administrare valcelul si sa nu se mai recurga la instanta?
3. Parintii mei risca vreo amenda pentru ca circa 40 cm ai fundatiei figureaza pe proprietatea lor(conform cadastrului intocmit incorect iar tatal meu a aflat abia dupa lucrare despre cum a fost facut cadastrul)?
Va multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.