Forum avocaţi > Civil

Divort + partaj

24-11-2022
Vizitator
Buna ziua, sunt casatorit din anul 2006, am impreuna cu sotia 2 copii minori , un baiata de 17 ani si o fata de 14 ani. Impreuna am primit ca si donatie de la parintii sotiei un teren de 365mp in Bucuresti sectorul 3. Am construit o casa pe acel teren, marea majoritate a banilor au fost din munca mea si banii luati din firma ca o aveam. La momentul actual exista o ipoteca pe casa in suma de aproximativ 62.000 euro. Nu am ajuns la o intelegere amiabila, deoarece sotia imi impune sa accept doar suma de 30.000 euro pentru partea mea de 50 % din proprietate. Casele in zona se vand cu sume intre 220.000 si 300.000 euro. Ma ameninta si este ferm convinsa ca eu nu voi primi nimic, deoarece copii vor sa ramana la ea. Am nevoie de un sfat si de un avocat bun care sa stie legea si sa ma ajute. Se merita sa merg in instanta sau sa accept suma mizera aruncata de sotie ?
Răspunde
 24-11-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Donația terenului a fost făcută doar soției sau amândurora ?
În cazul procesului de partaj, nu are importanță la cine rămân copii, cu excepția criteriilor vizând atribuirea bunului. Așadar, bunul va fi atribuit soției (în cazul în care copiii rămân la ea), dar dvs veți primi cota legală de 1/2 din bunuri (în natură sau prin plata unei sume de bani de către soție).
Față de valoarea casei, este clar că trebuie să faceți partajul în instanță.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-11-2022
Vizitator
Donatia este facuta pe numele sotie dar si pe numele meu. Problema este ca sotia spune ca nu accepta in nici un caz sa se mute de acolo din casa, insa nu are nici suma necesara sa ma despagubeasca. Eu am fost de acord sa ii las casa dar sa ma despagubeasca pentru partea mea. Nu stiu cum se va rezolva, daca ea nu dispune de suma necesara despagubirii , si nici eu. Se va vinde si imparti suma ramasa dupa achitarea ipotecii de la banca ?
Răspunde
 24-11-2022
Vizitator
Adisan a scris pe 24-11-2022:
Donația terenului a fost făcută doar soției sau amândurora ?
În cazul procesului de partaj, nu are importanță la cine rămân copii, cu excepția criteriilor vizând atribuirea bunului. Așadar, bunul va fi atribuit soției (în cazul în care copiii rămân la ea), dar dvs veți primi cota legală de 1/2 din bunuri (în natură sau prin plata unei sume de bani de către soție).
Față de valoarea casei, este clar că trebuie să faceți partajul în instanță.

Donatia este facuta pe numele sotie dar si pe numele meu. Problema este ca sotia spune ca nu accepta in nici un caz sa se mute de acolo din casa, insa nu are nici suma necesara sa ma despagubeasca. Eu am fost de acord sa ii las casa dar sa ma despagubeasca pentru partea mea. Nu stiu cum se va rezolva, daca ea nu dispune de suma necesara despagubirii , si nici eu. Se va vinde si imparti suma ramasa dupa achitarea ipotecii de la banca ?
Răspunde
 28-11-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Eduard a scris pe 24-11-2022:

In primul rand va trebui solutionat divortul si ulterior partajul.

Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale.

Faptul ca minorii vor ramane in grija mamei, nu ii confera acesteia dreptul de a obtine atribuirea imobilului in natura, la fel de bine si dvs puteti solicita atribuirea bunului, cu obligatia la plata catre sotie a sultei aferenta cotei ce ii revine.

Daca imobilul va fi atribuit sotiei, iar aceasta nu va achita sulta, o puteti executa silit.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.