Forum avocaţi > Civil

Depășire plafon TVA

15-12-2022
Vizitator
Bună ziua! Dețin o firma pentru o mercerie online, nefiind plătitori de TVA (am doar cod special de TVA pentru achiziții intracomunitare). Luna asta din păcate am întârziat cu actele la contabilă, le-am dus undeva pe 11 dec. Azi tocmai m-a anunțat dânsa că am depășit plafonul pentru TVA in luna noiembrie cu 7000 lei și va trebui sa depunem la ANAF declarația pentru a deveni plătitori de TVA. Problema ar fi că în luna decembrie deja am facturat 18500 lei. Am depășit și cele 10 zile in care aveam timp sa depunem declaratia. Voi fi obligată să platesc din urmă TVA 19%? Daca am deja marfa cumpărată de câteva mii de euro, la care am platit deja TVA 19% când am cumparat-o, după ce devin plătitor de TVA și vând din acesta marfa, practic mai plătesc o data TVA 19%? Suntem foarte derutați. Mulțumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.