| Coman.angelica Vizitator |
| buna ziua! La 30 noiembrie 2000,mama mea dupa absolvirea cursurilor de asistent maternal, a luat in plasament o fetita care la acea data avea varsta de 6 luni si care la numai 3 zile de la nastere a fost parasita in maternitatea din oras Macin,jud. Tulcea.A crescut si educat acest copil pana in luna septembrie 2013,timp in care mama naturala nu a vrut sa stie de existenta acestui copil.in luna ianuarie 2013 , mamei i-a incetat contractul de munca cu DGASPC Tulcea deoarece a trebuit sa-si depuna dosarul de pensionare, dar dupa consiliul de familie parintii mei, au hotarat sa continue cu educatia si cresterea fetitei atata timp cat vor trai,dar, in luna august,2013, in urma unui infarct, tatal meu a decedat, iar mama in urma socului prin care a trecut cu inmormantarea, a avut nevoie de spitalizare drept pentru care am anuntat DGASPC Tulcea,care a hotarat ca minora sa fie preluata la Apartamente de tip familial loc unde a stat pana la vacanta de iarna cand mama a luat-o cu bilet de voie pe perioada vacantei de iarna la Macin( unde a crescut pana la 13 ani ) .In data de 5 ianuarie 2014 cand mama trebuia sa prezinte la apartament,copilul nu a mai vrut sa plece la TULCEA unde timp de 3 luni cat a stat nu s-a putut acomoda datorita limbajului vulgar, si comportamentului agresiv al uneia dintre instructorilor de educatie de la apartament.Pe 6 ianuarie,mama a anuntat protectia ca minora nu mai vrea sa se intoarca la Tulcea si cu acordul asistentei sociale i s-a prelungit biletul de voie pana la solutionarea cazului in instanta,fetita urmand cursurile la Macin, in clasa in care invatase pana in clasa a 7 a.Intre timp, starea de sanatate a mamei s-a inrautatit, motiv pentru care a fost nevoie de programare la Bucuresti pentru interventie chirurgicala,aceasta fiind inainte de Pasti cu 2 saptamani, cand mama a fost nevoita sa se prezinte iarasi cu Viorica la Tulcea la alt compartiment al DGASPC comp.asistenta maternala,copilul ramanand acolo in regim de urgenta. unde a stat 3 zile apoi a fost transferata la Centrul de minori, Speranta de unde i se interzice orice legatura cu asistenta maternala ,mama fiind certata si agresata verbal de catre sefa de serviciu asistenta maternala,copilul fiind cel care sufera in continuare ca i se interzice orice intalnire cu familia unde a crescut de la 6 luni.Mentionez ca pe toata perioada cat minora a locuit la apartament de tip familial, in fiecare simbata pana duminica, am luat-o cu bilet de voie ln familia mea ca ea sa nu simta ca este abandonata de noi. Cu toate ca mama a specificat in cerere ca doreste sa mentina legatura cu VIORICA, actuala asistenta sociala de la centru ii interzice copilului sa mai aiba legatura cu familia sau fiica, amenintand-o ca o va muta din centru daca mai indrazneste sa spuna ca vrea sa vina in vizita pentru 2-3 ore la mine si asta numai in wekend.De fiecare data cand m-am dus sa o iau mi-s-a adresat cu ton ridicat si foarte recalcitrant nefiind de acord cu invoirea.Mentionez, ca eu, fiica asistentei maternale am 42 ani, sunt asistenta medicala, am familie, o fetita de 18 ani , locuiesc in Tulcea, mai am 2 frati ,unul de 40 ani,altul de 39 ani, ambii cu familii, copii ,servicii dar care locuiesc in orasii diferite, iar mama, care a crescut-o pe fetita sta mai mult la mine avand probleme de sanatate.Intrebarea mea este:poate asistenta sociala sa interzica orice legatura a minorei cu familia noastra unde ea a crescut de la 6 luni pana anul trecut?cum este acest copil protejat?interzicandui-se dreptul de a mentine legaturile de atasament pe care copilul le-a dezvoltat pe toata aceasta perioada din viata lui?Noi, toata familia am contribuit la cresterea si dezvoltarea acestui copil si acum cand are cea mai mare nevoie de familie nu i se da voie?din ce motive?caci daca traia si tata, cu siguranta nu ajungea aici la centrul Speranta.Multumesc!si va rog cui trebuie sa ma adresez?urmeaza vacanta de vara:copili nu va avea voie sa paraseasca centrul?ESTE UN COPIL SANATOS FARA PROBLEME. | |
|
|