Forum avocaţi > Civil

Doresc un raspuns concret

05-01-2023
Vizitator
Buna ziua . Eu am o casa pe care i-am vandut-o sotiei mele si am o clauza de abitatie viagera , care spune asa : ,, Imi rezerv dreptul de abitatie viagera asupra intregului imobil ce face obiectul prezentului contract ,,
Intrebarile mele sunt :
1. Daca cat traieste sotia , are dreptul sa vanda casa fara acordul meu si mie sa imi cumpere orice unde sa pot locui ?
2. Dupa decesul sotiei , copiii ei au dreptul sa vina sa vanda casa fara acordul meu si sa imi cumpere o alta locuinta ?
3. Pot vinde copiii actualei sotii casa daca eu am acest act , iar cel care ar cumpara poate sa intre in casa fara acordul meu , tinand cont ca eu am acest act pe intreaga proprietate ?
4.Se mai poate face un adaos la acest act notarial prin care eu sa pun anumite clauze acum ?
5. Daca in curtea unde avem casa la care am facut referire , noi am facut o alta casa si pe acea casa noua nu sunt acte , poate sotia sa vanda casele daca pe cea veche exista clauza cu acul viager , iar pe cea noua nu exista acte ?
Am uitat sa precizez ca acea casa noua este legata de casa cea veche si este in aceiasi curte si pe acelasi pamant . In actul notarial este trecut toata suprafata de pamant existenta pe care sunt ambele case , care sunt legate una de ceilalta , atat prin acoperis , ziduri , inclusiv conductele de apa si de gaz . Pe casa noua nu exista acte fiindca este intr-o zona unde trebuie acceptul muzeului si acesta nu doreste sa de a acceptul .In aceasta situatie poate cineva sa cumpere o curte cu doua case , una cu acte si alta fara acte ?

Astept un raspuns concret la fiecare punct imparte , daca se poate pe e-mail : marindorel56@yahoo.com , daca nu aici pe forum .

Va multumesc !
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.