Buna ziua . Eu am o casa pe care i-am vandut-o sotiei mele si am o clauza de abitatie viagera , care spune asa : ,, Imi rezerv dreptul de abitatie viagera asupra intregului imobil ce face obiectul prezentului contract ,, Intrebarile mele sunt : 1. Daca cat traieste sotia , are dreptul sa vanda casa fara acordul meu si mie sa imi cumpere orice unde sa pot locui ? 2. Dupa decesul sotiei , copiii ei au dreptul sa vina sa vanda casa fara acordul meu si sa imi cumpere o alta locuinta ? 3. Pot vinde copiii actualei sotii casa daca eu am acest act , iar cel care ar cumpara poate sa intre in casa fara acordul meu , tinand cont ca eu am acest act pe intreaga proprietate ? 4.Se mai poate face un adaos la acest act notarial prin care eu sa pun anumite clauze acum ? 5. Daca in curtea unde avem casa la care am facut referire , noi am facut o alta casa si pe acea casa noua nu sunt acte , poate sotia sa vanda casele daca pe cea veche exista clauza cu acul viager , iar pe cea noua nu exista acte ? Am uitat sa precizez ca acea casa noua este legata de casa cea veche si este in aceiasi curte si pe acelasi pamant . In actul notarial este trecut toata suprafata de pamant existenta pe care sunt ambele case , care sunt legate una de ceilalta , atat prin acoperis , ziduri , inclusiv conductele de apa si de gaz . Pe casa noua nu exista acte fiindca este intr-o zona unde trebuie acceptul muzeului si acesta nu doreste sa de a acceptul .In aceasta situatie poate cineva sa cumpere o curte cu doua case , una cu acte si alta fara acte ? Astept un raspuns concret la fiecare punct imparte , daca se poate pe e-mail : marindorel56@yahoo.com , daca nu aici pe forum . Va multumesc ! |
|