Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Valabilitate contract de intermediere cu semnaturi copiate electronic si aplicate

07-01-2023
Vizitator
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o parere legata de urmatoarea speta:
Caut sa cumpar o casa. Am fost contactat pe whatsupp de un agent al unei agentii care mi-a propus cateva variante intr-un cartier. Pe whatsupp a fost si mentiune scrisa din partea lui ca agentia percepe comision zero si nu mi s-a mentionat un comision pentru casele respective.
Am stabilit sa vedem o proprietate a doua zi si la vizionare mi-a cerut sa semnez fisa de vizionare.
S-a scuzat ca nu are "hartiile" cu el. M-a pus sa semnez pe telefon, dar nu o fisa ci pe alb, pe ecran.
Dupa vizionare m-a sunat si si-a cerut scuze ca a uitat sa imi spuna : comisionul este de 3% + tva si a spus ca mi-a trimis contractul agentiei pe mail.
Contractul primit pe mail are 8 pagini si 2 anexe (cu tabel cu comisioane - gata bifat ( grafic) din computer pentru pentru o varianta de comisionare "aleasa" de mine dintre 3 variante) si cu semnatura mea multiplicata si aplicata identic peste fiecare pagina. Inclusiv o semnatura a proprietarei peste un pret declarat al imobilului.
Toate semnaturile sunt aplicate ca poza pe pdf ul respectiv , si semnaturile se pot mari , edita , misca etc.
Apreciez munca unui agent , nu fug de a plati comision dar ma simt lezat:
Plus lipsa de informare : nu mi s-a spus de existenta unui contract de intermediere, de termeni, pret etc.

Din cate stiu sunt 3 tipuri de semnatura electronica si ceea ce a fost trecut nu are treaba cu nici una acceptata legal cu atat mai mult cu cat a fost capturata pe un telefon si aplicata uletrior peste un contract.

Nu doresc sa ii dau in judecata dar doresc sa stiu daca chiar mi-au fost lezate drepturile si daca chiar au incalcat legislatia respectivii agenti.
Sunt interesat sa cumpar proprietatea respectiva.
Ca nota: este si vanzatorul comisionat cu 3.5+ tva si eu tot cu 3.5 % + tva
Din cate stiu la aceeasi agentie nu s-ar putea face o dubla comisionare pe acelasi imobil , insa este doar din practica.
Va multumesc
Dragan
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.