Forum avocaţi > Civil

Taxa judiciara de timbru

25-05-2014
Vizitator
buna ziua . am deschis o dezbatere succesorala in instanta ,dar la primul termen am finalizat cu o tranzactie consfintita de instanta . atat reclamanta (eu) cat si parata am beneficiat de scutire la plata taxei judiciare de timbru dar in hotararea de expedient ne obliga sa platim acei bani de care am fost scutite dar suma care -mi revenea mie trebuie sa o plateasca parata si invers . pt acest lucru am facut cerere de indreptare eroare materiala dar s-a respins conf. art 18 din OUG 51/2008 .DACA FAC RECURS FAC DOAR LA CEREREA CARE MI-A FOST RESPINSA SAU LA PROCESUL DE FOND ? CE SANSE AM SA SE REVIZUIASCA SUMELE CARE AU FOST INVERSATE ? nu stiu daca m-am facut inteleasa dar va multumesc anticipat .
Răspunde
 25-05-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
mergeti la un avocat sa va citeasca/studieze hotararea. ori sunteti scutite ori nu

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-05-2014
Vizitator
Daca tot ati facut tranzactie ce v-ati mai dus in instanta si n-ati mers la notariat. Terminati in cateva zile in loc de cateva luni si ieseati mai ieftin :) cum era aia cu scumpul mai mult pagubeste? Inainte sa faceti recurs si sa va pagubiti si mai rau cu alti bani dati pe la avocati.. va dau mai jos sa cititi macar acel articol

Art 18 din OUG 51/2008

Cheltuielile pentru care partea a beneficiat de scutiri sau reduceri prin încuviinţarea ajutorului public judiciar vor fi puse în sarcina celeilalte părţi, dacă aceasta a căzut în pretenţiile sale. Partea căzută în pretenţii va fi obligată la plata către stat a acestor sume.

Nu mai faceti recurs ca n-are rost, invatati ca instanta nu inseamna notariat si daca ati compara taxele judiciare de timbru cu alea notariale ati vedea ca sunt mult mai mici acum.
Răspunde
 25-05-2014
Vizitator
aveti dreptate in ceace spuneti, dar parata nu a dat curs invitatiei la mediere , deci nu a dorit prin notariat . acum tot ea face recurs pt ca i-a fost respinsa cererea de indreptare eroare materiala . deci dupa ce ca i-am lasat totul acum vrea sa platesc tot eu pt bunurile ce i le-am lasat . deasta mi-este frica sa nu ma aleg in urma recursului cu plata cea mare .instanta a obligat-o sa plateasca conf art 18 din OUG 51/2008 DAR MI-ESTE FRICA CA RECURSUL SA-L CASTIGE . VA PUP SI VA MULTUMESC .
Răspunde
 26-05-2014
Vizitator
pai o sa-l castige si va va pune instanta sa-i platiti alte cheltuieli de judecata, mai bine o lasati asa..
Răspunde
 26-05-2014
Vizitator
domnule ionut nu cred ca m-am facut inteleasa . mai explic odata :reclamanta este scutita de la plata TJT.si parata este scutita doar pe jumatate de la plataTJT. procesul se incheie la primul termen cu hotarare de expedient , dar noi partile trebuie sa platim banii de care am fost scutite ,dar inversate conf art 18 din OUG 51/2008. Parata a facut recurs . nu inteleg cum ar putea sa castige , ce articol din lege ar putea rasturna art 18 din OUG 51/2008 ? . CITITI CU ATENTIE SI INVATATI-MA CUM MA POT APARA LA RECURS ? NU VA SUPARATI PT INSISTENTA MEA .
Răspunde
 26-05-2014
Vizitator
Pasalegaviorela a scris pe 26-05-2014:
domnule ionut nu cred ca m-am facut inteleasa . mai explic odata :reclamanta este scutita de la plata TJT.si parata este scutita doar pe jumatate de la plataTJT. procesul se incheie la primul termen cu hotarare de expedient , dar noi partile trebuie sa platim banii de care am fost scutite ,dar inversate conf art 18 din OUG 51/2008. Parata a facut recurs . nu inteleg cum ar putea sa castige , ce articol din lege ar putea rasturna art 18 din OUG 51/2008 ? . CITITI CU ATENTIE SI INVATATI-MA CUM MA POT APARA LA RECURS ? NU VA SUPARATI PT INSISTENTA MEA .
.DE CE SPUNETI CA VA CASTIGA DACA SI DUMNEAVOASTRA ATI SPUS CA SE APLICA TOT ART 18 DIN OUG51/2008 ?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.