Forum avocaţi > Civil

Rezolutiune promisiune cumparare imobil si despagubire

13-01-2023

Ma intereseaza daca Notificarea debitorului o pot face eu sau ar fi mai bine prin avocat sau ma poate ajura direct un executor caci probabil aici se va ajunge. Nu stiu ce pasi sa urmez. Am incheiat o promisiune pt achizitie imobil. Am achitat cv a 15% vin valoarea contractului, respectiva suma de 37803,24 Lei ( echiv. a 7650 euro). Avand in vedere ca vanzatorul nu si a indeplinit obligatiile si nu a facut toate demersurile pentru incheierea contractul de vanzare pana la data de 15.09.2022 doresc desfiintarea de plin drept a prezentei promisiuni precum si restituirea catre mine a dublului sumei achitata in avans. Asa este precizat in promisiune
Din cate stiu blocul este finalizat de aprox 5-6 luni vanzatorul predand cheile apartamentelor, prin intelegere verbala cu mai multi dintre cumparatori, pentru ca acestia sa le amenajeze si sa locuiasca deja in apartamente. Din cate stiu sunt deja apartamente locuite acolo iar utilitatile se achita pe organizare de santier. Ultimul etaj adica et. 5 care este autorizat ca Spatiu tehnic este si acesta amenajat cu apartamente de locuit. Probabil ca sunt probleme de documentatia de nu se doreste informarea Inspectoratului pentru Siguranta in constructii referitor la finalizarea constructiei si numirea comisiei pt receptie finala. Cu siguranta nici Adeverinta rectificativa pentru cotele datorate catre ISC nu a fost solicitata si nici diferentele achitate (spun acest lucru deoarece sigur vor iesi sume in plus de achitat caci proiectul este modificat). Mie mi a spus ca nu are motive sa nu faca receptia finala dar nici nu mi a spus de ce nu o face.
In Decembrie 2022 când vanzatorul a dorit sa semnam un act aditional la aceasta promisiune iar eu am vrut sa negociem termenii dar el nu a dorit si mi a aratat propunerea redactata de catre acelasi notar, pe care am refuzat sa o semnez. Printre altele dorea prelungire a termenului de predate pana la 31 August 2023 precum si sa fie absolvit de plata vreunei penalitati de intarziere sau daune catre cumparator. Am luat totusi un Draft din aceasta propunere. Precizez ca nu a fost motivata nevoia acestui act additional si nici intarzierea din cauza vreunei Institutii implicate. De asemeni si in Decembrie 2022 era mentionata autorizatia de construire cu etajul 5 ca spatiu tehnic. Am si cateva poze cu et 5.
Precizez ca eu am facut demersurile ca pana la data de 15 Septembrie 2022 sa putem semna, in acest sens am o oferta/preaprobare de la BCR SA. BCR SA mi a facut o oferta in data de 31 August 2022 valabila 90 de zile termen care trebui sa fie acoperitor pentru semnarea contractului final. Din punctul meu de vedere vanzatorul nu a facut toate demersurile pentru semnarea acestuia desi blocul este locuit, liftul functioneaza, interfon in fiecare apartament, aer conditionat, centrala, current electric, apa, absolut tot.
Eu nu mai doresc achzitionarea acestui imobil si vreau sa fiu despagubita cf promisiunii , cu dublul sumei achitate in avans. Chelaru 0723121837
Răspunde
 17-01-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In prima faza notificati vanzatorul.

Notificarea o puteti face fie dvs, fie printr-un avocat sau executor.

Ulterior, daca nu vi se restituie avansul conform clauzelor contractuale, in termenul stabilit, va trebui sa va adresati instantei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-01-2023

Va multumesc frumos! Intre timp am luat legatura si cu dna Notar si I am spus ca vreau sa activez si pactul comisoriu. I a comunicat debitorului care a acceptat o conventie de rezolutiune. Programarea este maine. Astept concretizarea. Multumesc inca o data si mult success in activitatea dumneavoastra.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.