Forum avocaţi > Civil

Drept de mostenire

17-01-2023
Vizitator
Buna ziua.In calitate de sotie , dupa decesul sotului meu, ma confrunt cu urmatoarea situatie:Nu am avut copii impreuna, in schimb sotul are un copil dintr-o casatorie scurta anterioara..Acest copil cu pb de comportamant cauzate de droguri si alcool i-a adus in repetate ori necazuri, drept pt care sotul meu a refuzat interactiunea cu el de aproape 20 de ani,drept pt. care a decis dezmostenirea.., dar nu a intocmit nici un document in acest sens..Singurul obiect supus succesiunii este un apartament cu 2 camere , in care am locuit impreuna, achizitionat prin credit BCR, neachitat in totalitate..Deoarece sotul avea un venit foarte mic(pensie de boala),suma achitata a fost facuta din venitul meu salarial, si alte venituri (dividende obtinute anual, de la firma unde sunt actionar).In aceasta situatie pot demonstra in cadrul unei actiuni in instanta dreptul meu de a beneficia 100%la partajul succesoral?Ma tem ca acest copil ma va ,,deranja''permanent , si nu voi avea o viata usoara..Va multumesc pt raspuns.
Răspunde
 17-01-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Situatia este discutabila si ar trebui analizata in detaliu, insa daca imobilul a fost achizitionat in timpul casatoriei, dvs va revine o cota de 1/2.

Restul de 1/2 reprezentand cota sotului intra in componenta masei succesorale.

Din aceasta jumatate, copilului ii revine o cota de 3/4, iar dvs o cota de 1/4.

De asemenea si creditul poate intra in componenta masei succesorale, in functie de data cand a fost contractat si de catre cine.

Daca dvs ati avut o contributie majoritara la dobandirea imobilului, puteti solicita atribuirea unei cote de peste 1/2, in functie de probele pe care le detineti.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-01-2023
Vizitator
Buna ziua .Locuinta este achizitionata in timpul casatoriei, creditul este achitat partial, toate ratele fiind platite din venitul meu(documente doveditoare BCR, s.a).Va multumesc pentru raspunsul dv, si va doresc o zi frumoasa.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.