|
27-05-2014 |
 | Ancuta
|
| In 2007 am contractat un credit de nevoi personale fara garantii in CHF. Din noiembrie 2011 nu am mai reusit sa-l platesc. In noiembrie 2013 a fost incuviintata executarea silita, iar in decembrie 2013 angajatorul a primit adresa de infiintare a popririi, pe care a si operat-o. Eu sunt din Galati, dar de mai bine de 10 ani locuiesc in Bucuresti (chirie). Adresa de pe buletin estea cea din Galati. Pe buletin am avut si am in continuare viza de flotant, pe sector 3, Bucuresti. Imprumutul l-am facut in Bucuresti. Lucrez la acelasi angajator din Bucuresti de mai bine de 8 ani. In aceste conditii, creditorul a inaintat cererea unui executor din circumscriptia Curtii de Apel Galati, cu sediul in Adjud, iar cererea de incuviintare a executarii silite a fost pronuntata de Judecatoria Adjud. Am facut contestatie la executare, printre altele contestand si competenta instantei de executare. Am nevoie, va rog, de parerea dumneavoastra. Instanta de la Adjud a fost competenta sau nu? Din documentarile mele, am aflat din jurisprudenta ICCJ faptul ca daca bunurile urmaribile ale debitorului sunt in circumscriptia altei judecatorii, aceea este cea competenta teritorial. In cazul meu, o instanta din Bucuresti. Mentionez ca nu am alte bunuri mobile sau imobile, in afara de salariu. Am dreptate sau sunt pe o pista falsa? Cu mii de multumiri. | |
|
|
|
27-05-2014 |
| Art. 713. - (1) Contestaţia se introduce la instanţa de executare. (2) În cazul urmăririi silite prin poprire, dacă domiciliul sau sediul debitorului se află în circumscripţia altei curţi de apel decât cea în care se află instanţa de executare, contestaţia se poate introduce şi la judecătoria în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul sau sediul debitorul. În cazul urmăririi silite a imobilelor, al urmăririi silite a fructelor şi a veniturilor generale ale imobilelor, precum şi în cazul predării silite a bunurilor imobile, dacă imobilul se află în circumscripţia altei curţi de apel decât cea în care se află instanţa de executare, contestaţia se poate introduce şi la judecătoria de la locul situării imobilului. (3) Contestaţia privind lămurirea înţelesului, întinderii sau aplicării titlului executoriu se introduce la instanţa care a pronunţat hotărârea ce se execută. Dacă o asemenea contestaţie vizează un titlu executoriu ce nu emană de la un organ de jurisdicţie, competenţa de soluţionare aparţine instanţei de executare. | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
27-05-2014 |
 | Ancuta
|
| Multumesc pentru raspuns, dar nu asta ma intereseaza. Credeti-ma sunt doxa de cod civil si cod de procedura civila, iar contestatia am depus-o in decembrie anul trecut, intr-adevar, la instanta de executare. Eu contest competenta teritoriala a instantei de executare. Si voiam sa stiu daca, din experienta dumneavoastra, puteti sa ma lamuriti mai mult. | |
|
|
|
27-05-2014 |
 | Ionut Vizitator |
| E bine ca esti "doxa" de cod civil si procedura, insa trebuie sa fii doxa de NOUL cod civil si procedura pentru ca astea se aplica in cazul tau.. ti-a indicat foarte bine d-na avocat mai sus temeiul legal. Tu zici de jurisprudenta ICCJ.. ai grija sa fie jurisprudenta dupa 2013 daca e vb de executare pentru ca daca e dinainte de intrarea noului cod de procedura civila in vigoare s-ar putea mai mult sa te incurce. Gasesti aici decizii ICCJ din 2014: http://legeaz.net/spete-civil-iccj-2014/ | |
|
|
|
31-05-2014 |
 | Ancuta
|
| Domnilor, cu scuzele de rigoare daca ofensez pe cineva, cred ca nu m-ati inteles. Eu am intrebat ceva, dar mi s-a dat temei legal pe alta problema. Dna avocat, mai sus, mi-a dat temeiul legal al instantei competente sa solutioneze contestatia la executare. Eu am intrebat de competenta instantei in privinta incuviintarii executarii silite. Iar art 713 nu-mi da raspuns la aceasta intrebare. Domnule Ionut, credeti-ma ca jurisprudenta ICCJ la care m-am referit este de dupa 2013. Aveam nevoie de un sfat, o parere, de aceea in postul initial am relatat exact datele care permit judecarea spetei. Dar am primit un copy paste din NCPC, care oricum nu m-ajuta si de aceea am cerut lamuriri suplimentare. NCPC (ca si vechiul cod) spune clar ca instanta de executare este cea de la domiciliul debitorului. Or, eu asta contest, faptul ca, incuviintarea executarii silite a fost pronuntata la cererea unui executor din circumscriptia Curtii de Apel Galati (desi de Galati ma leaga doar o adresa pe buletin, ca n-am avut bani sa-mi iau o casa in Bucuresti, astfel incat sa-mi schimb buletinul). Iar din jurisprudenta ICCJ reiese ca regula de mai sus se fundamentează pe o prezumţie simplă, în sensul că la sediul sau domiciliul debitorului se află bunurile acestuia care vor fi sau nu susceptibile de a fi supuse executării silite, însă această prezumţie fiind una juris tantum, poate fi răsturnată prin dovedirea împrejurării că debitorul deţine bunuri ce pot fi supuse executării silite în circumscripţia altei judecătorii decât cea de la domiciliul/sediul acestuia. Si eu asta am intrebat, bazandu-ma pe ceea ce am scris mai sus, in speranta ca cineva cu mai multa experienta ma poate lamuri. Eu in Galati nu am nimic, tot ce am, am in Bucuresti, unde si sunt executata, de altfel, printr-o hotarare pronuntata de o instanta....care nu este din Bucuresti. Va rog, daca cineva intelege ceea ce doresc sa aflu si ma poate ajuta, va multumesc. | |
|
|
|
01-06-2014 |
| incuviintarea executarii/contestatia la executare se judeca de catre instanta de executare. in cazul dvs s-a considerat corect instanta de la domiciliul dvs - din buletin | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
02-06-2014 |
 | Ancuta
|
| Chiar daca eu, fizic, nu mai locuiesc acolo de 10 ani, iar creditoarea stie acest lucru? Chiar daca pe raza localitatii de domiciliu nu am niciun bun, nici mobiliar, nici imobiliar? Stiu ca asa zice NCPC, ca instanta de executare este cea de domiciliu, dar tocmai spuneam mai sus care este sensul acestei legi. Iar eu, dovedesc proba contrarie, prin insasi fiinta mea care poseda bunuri in alta parte, decat la adresa de pe buletin. | |
|
|
|
02-06-2014 |
| aici pe forum primiti doar simple sfaturi juridice, studiile de caz se fac in cadrul unei consultatii juridice la cabinetul avocatului. ce sa inteleg eu, ca din ultima postare spuneti ca aveti bunuri iar in prima declarati ca nu aveti bunuri. este bine sa va adresati unui avocat in mediul real nu virtual. nu ne putem face intelesi prin mesaje | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
05-06-2014 |
 | Ancuta
|
| Asa cum am spus atat in primul post, cat si in ultimul, singurul bun pe care il am este venitul salarial si acesta pe raza municipiului Bucuresti, nicidecum Galati. Afirmatia din ultimul post era generica (prin insasi fiinta mea care poseda bunuri in alta parte, decat la adresa de pe buletin). Ma refeream tot la salariu. Multumesc oricum. Pe forum am intrat in cautarea unor opinii si experiente, care sa-mi intareasca convingerea sau, dimpotriva. Asa cum spuneam, am pe rolul instantei contestatia la executare, foarte bine documentata si argumentata, bineinteles la indrumarea unui avocat si nu din spatiul virtual. | |
|
|
|
05-06-2014 |
| FOARTE BINE! aici se dau simple sfaturi. consultatia presupune intalanirea reala si studiul tuturor documentelor, in urma carora se trag concluziile pertinente. | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
05-06-2014 |
 | GINA Vizitator |
| Doresc sa fac cu ajutorul fondurilor europene o zona de agrement in regiunea satu mare,judet,zona comunelor mihaieni -satu mic .Eu sunt din baia mare ,persoana fizica | |
|
|
|
06-06-2014 |
| acesta este un anunt? doriti un sfat ceva? nu intelegem... | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
13-06-2016 |
 | Catalin Vizitator |
| Buna ziua, am facut si eu un imprumut la credit europ bank in 2005 in valoare de 2000 lei, care mi iau dat in sub forma de 2 carduri avantaj(unul maestro si unu visa) cu cate 1000 lei fiecare. In 2015 mi-au pus poprire pe salariu, un dosar cu o valoare de aproape 5000 lei, m-am chinuit ,numai eu stiu cum, si am achitat intraga suma. executorul respectiv inchide dosarul, apoi cand sa-mi ridic salarul,contul meu inca era blocat. Am fost la banca sa intreb ce se intampla iar ei mi-au zis ca a mai venit o poprie in valoare de 5000 de la asociatul domnului executor cu care tocmai terminasem. E posibil asa ceva?mentionez ca de la banca mi-au zis ca un dosar e 2007/2015 si unul 2010/2015 | |
|
|
|
13-06-2016 |
| Va trebui sa faceti contestatie la executare. Sa solicitati anularea actelor de executare si ridicarea popririi si restituirea sumelor de bani poprite in mod nelegal. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
13-06-2016 |
| E posibil să fie pentru cheltuielile de executare. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
14-06-2016 |
 | Catalin Vizitator |
| Am citit foaia de instiintare a popririi venita la locul de munca si se pare ca nu au luat tot creditul de 2000 ci fiecare card in parte a cate 1000 lei fiecare... si la fiecare am penalizari de 3000 lei + onorariul executorului de 890 lei..am aflat ca onorariul executorului nu trebuie sa fie mai mare de 10%din valoarea creantei ... acum nu mai inteleg .. el a luat 20%,asa a fost si la prima poprire care am platito tot 890 lei | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |