Bernardin Anton a scris pe 12-02-2023: Bună ziua, bună seara, depinde când citiți acest mesaj. Să încep cu începutul. Am 2 copii, o fată de 14 ani, aproape 15 ani și un băiat de 12 ani aproape 13 ani. Mama lor, cu care nu m-am căsătorit, s-a dus cu alt bărbat, dar încă " ne ajută " după spusele ei. Spre exemplu am chema-o acum câteva zile să mă ajute cu tăiatul unor lemne și ghiciți ce, îi sunt dator cu 150 lei, doar pentru că a venit să le facă un bine copiilor... Mama copiilor a trecut alocația în contul ei bancar pentru că cică " poșta nu livra la timp banii " eu zic că era doar un motiv... În orice caz, nu ne prea dă bani din alocație și dacă ne dă, ne spune să îi dau eu înapoi la salariu... Nu mi se pare logic, cum să îi dau banii înapoi din alocația copiilor mei... Copii mei i-au cerut 400 lei pentru a-și cumpăra ceva, iar ea a spus: " nu se poate, e prea mult, nu am cum " ... Nu am înțeles niciodată asta.. aș fi zis că " ok, nu ne dă că vine și face curățenie, mâncare etc " dar nu face asta. Vine odată pe lună să o ajute pe fiica mea... fiica mea care face curățenie când nu are atât de mult de învățat pentru examen. Iar acum, întrebarea mea, cum aș putea trece alocația copiilor pe numele meu fără semnătura doamnei? Eu am fost la primărie și mi-au spus că fără semnătura doamnei nu se poate face nimic, iar doamna nu vrea să semneze.. există altă variantă? Cu un avocat? Va trebui sa promovati in instanta o actiune pentru stabilirea modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere. Ulterior, dupa ramanerea definitiva a hotararii, veti incasa dvs alocatia copiilor. |