Forum avocaţi > Civil

Executare silita

13-02-2023
Vizitator
Buna ziua,
Am si eu o intrebare referitoare la executarea silita si sper ca cineva cu competente in domeniu sa-mi poata raspunde.
Problema mea este urmatoarea:
In urma cu cativa ani am luat un credit de nevoi personale. Pentru ca nu l- am achitat integral un executor judecatoresc a inceput procedura de executare, pana acum aproximativ un an, cand a dispus INCETAREA executarii silite pe motiv ca nu a gasit bunuri, conturi etc.
Toate bune pana in urma cu cateva zile cand am semnat un contract de munca cu timp partial, si un alt executor a inceput executarea aceluiasi contract.
Intrebarile sunt: poate acest executor sa deschida un dosar ce a fost declarat incetat de alt executor, exista cai de atac a executarii silite?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Răspunde
 13-02-2023

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Da, din pacate pentru dvs,poate, atata vreme cat nu s-a prescris executarea. Cum orice act de executare intrerupe prescriptia, si dupa intrerupere incepe sa curga un nou termen, iar dvs.spuneti ca executarea a incetat aproximativ acum un an, creditorul se poate adresa altui executor ptr a incepe o noua executare in interiorul termenului de 3 ani de prescriptie,dupa incetare mai avand 2 ani.
Calea de atac impotriva unei executari este contestatia la executare ce se formuleaza in termen de 15 zile de la momentul la care primiti hartiile de la executor.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.