Am parcat masina in dreptul unei vile (nu in dreptul vreunei cai de acces). Drumul nu este cu sens unic, ci are cate o banda pe fiecare din cele 2 sensuri. Proprietarul vilei si-a parcat frecvent masina in spatele masinii mele, dar cu spatele (masinile fiind deci spate in spate, el avand si carlig, pentru a-mi ingreuna iesirea din locul respectiv).Astfel, masina lui a stationat pe partea stanga a drumului (fiind orientata invers fata de sensul de mers pe banda respectiva). Intrucat nu exista o distanta minima la care sa fie parcate 2 masini, am sesizat politia rutiera pentru stationarea masinii respective pe partea stanga a drumului (eu nu aveam atunci masina in locul respectiv). Politistii rutieri veniti la fata locului au spus ca este stationata regulamentar, la bordura, ca sensurile sunt separate prin linie discontinua - si ca sanctiunile se dau pentru situatiile prevazute la Art. 142 si 143 din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 si ca nu au unde sa incadreze situatia. Eu le-am spus ca Art. 65 din OUG prevede:"Cazurile şi condiţiile în care oprirea, staţionarea sau parcarea pe drumul public este permisă se stabilesc prin regulament, în conformitate cu prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă.", iar alin (4) de la Art. 141 din Regulament prevede: "(4) În localitati, pe drumurile cu sens unic, oprirea sau stationarea voluntara a vehiculelor este permisa si pe partea stânga, daca ramâne libera cel putin o banda de circulatie." Deci singura exceptie a stationarii in localitate pe stanga este sensul unic, astfel incat sanctiunea este cea pentru stationare neregulamentara. De asemenea, le-am spus ca se circula pe stanga doar in cazul depasirii, dar cu obligatia revenirii pe banda initiala, conform 101 (3) si 45 (3) din OUG. Astfel, nu au luat nicio masura, au spus ca si altii stationeaza la fel pe strada, iar in eventualitatea in care nu ar fi fost stationat regulamentar cel la care am facut referire, oricum ar fi trebuit sa-i sanctioneze pe toti. Nefiind de acord cu abordarea pe care au avut-o, ce as putea face mai departe? Eu neavand niciun document, proces verbal etc. Multumesc. |
|